"Bila je u kadi, a oko nje đubre i izmet": Policajka koja je spasila malu Lanu svedočila na suđenju ocu iz pakla

11.12.2023

13:17

0

"Drhtala je ona, drhtali smo i mi", kazala je Jasmina Rakić

"Bila je u kadi, a oko nje đubre i izmet": Policajka koja je spasila malu Lanu svedočila na suđenju ocu iz pakla
Uroš Pašajlić - Copyright MUP

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu na suđenju Urošu Pašajliću ocu iz pakla danas je svedočila policajka Jasmina Rakić koja je prva uzela njegovu izmučenu i izgladnelu osmogodišnju devojčicu Lanu.

Jasmina je staloženo govorila šta je policija zatekla u stanu u Mirijevu pošto je sa kolegama uša u ruinirani i smrdljivi stan u kojem je devojčica bila zaključana u kupatilu punom smeća.

- U stanu je bilo mračno. Vrata od kupatila koja su pravo sa ulaznih vrata su bila zaključana sa spoljne strane. Kada ih je kolega otključao ugledali smo devojčicu u kadi koja se pomera iz ležećeg u sedeći položaj. Bila je sa kapuljačom na glavi u jaknici. Oko nje je bilo previše smeća, ostataka od hrane i izmeta. Nije bilo hrane, vode, ni grejanja. Bilo je hladno, a mislim da je prozor na kupatilu bio malo otvoren - rekla je policajka uzdišući, a zatim nastavila.

- Niko od nas to nije očekivao, najmanje da ćemo zateći dete u kupatilu. Videli smo strašne stvari. Ne mogu svega ni da se setim. Tresli smo se i mi i devojčica. To je bio šok za sve nas. Ona nije ni plakala, ni vikala - kazala je policajka pred sudom.

Ona se prisetila prizora detaljnije rekavši na pitanje punomoćnika male Lane, da u kadi pored hrpe smeća nije bilo ničega čime se dete moglo pokriti.

- Ležala je na majici toga se sećam. Bila je tu jedna prljava majica rekla bih muška, ali ćebeta ni jorgana nije bilo - kazala je Jasmina.

Policajka se jasno seća da premršavoj Lanici nisu smeli da daju hranu i da su joj davali samo kap po kap vode. Takođe zna da je dete na sebi imalo preširoku trenerku do ispod kolena.

- Sela sam sa njom u naručju na ivicu kade i kad sam ustala da sa njom u naručju prošetam spala joj je trenerka - ispričala je policajka.

Inače, Uroš Pašajlić otac iz pakla optužen je za zlostavljanje i zanemarivanje ćerke koju je držao zaključanu u stanu, kao i za porodično nasilje nad nevenčanom suprugom Ivanom koja je policiju i obavestila da Pašajlić ima dete o kojem ne brine.

Suđenje se nastavlja sredinom januara kada je pozvana da svedoči majka male Lane koja je pre više godina dete izgubila starateljstvo nad njom usled bolesti.

Devojčica je od kada je pronadjena u kadi početkom ove godine u rukama Centra za socijalni rad i hranitelja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike