Čačanska policija tokom decembra imala pune ruke posla: Mladići tri puta provalili u osnovnu školu - krali belu tehniku!

14.01.2024

17:46

0

Od ukupnog broja krivičnih dela izvršenih na teritoriji Moravičkog okruga, najveći je broj iz oblasti opšteg kriminala

Čačanska policija tokom decembra imala pune ruke posla: Mladići tri puta provalili u osnovnu školu - krali belu tehniku!
Copyright RINA

Tokom decembra 2023. godine na području Policijske uprave u Čačku evidentirano je ukupno 115 krivičnih dela, što je za oko 16 posto manje u odnosu na isti period prošle godine, kada je evidentirano 137 krivičnih dela.

Od 53 krivična dela sa nepoznatim učiniocem, policijski službenici Policijske uprave u Čačku rasvetlili su 26 krivičnih dela, odnosno oko 49 posto. 

Od ukupnog broja krivičnih dela izvršenih na teritoriji Moravičkog okruga, najveći je broj iz oblasti opšteg kriminala, a najzastupljenija su krivična dela protiv imovine.

U ovom periodu nije bilo izvršenja teških krivičnih dela, posebno krivičnih dela koja bi izazvala pažnju javnosti.

- Ističemo, da su policijski službenici Policijske uprave u Čačku, intenzivnim radom, rasvetlili teške krađe i podneli krivične prijave protiv muškaraca starosti 32 i 19 godina i dvojice petnaestogodišnjaka. Oni se sumnjiče da su, tokom novembra i početkom decembra, tri puta provalili u Osnovnu školu "Sveti Đakon Avakum" u mestu Trnava i ukrali četiri laptopa, indukcionu ploču i električnu grejalicu, svi ukradeni predmeti su pronađeni i vraćeni školi - rečeno je za agenciju RINA u ovoj policijskoj upravi.

Operativnim radom policije, u ovom periodu zaplenjeno je nešto više od 1.596 grama različitih opojnih droga.

U oblasti sprečavanja porodičnog nasilja, u decembru je izrečeno 75 hitnih mera zaštite od nasilja u porodici, što je za oko 4 posto više nego u decembru prošle godine kada je izrečeno 70 mera.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike