Krvavo Badnje veče: Dragan ubio Tatjanu iz lovačke puške, telo joj je bilo u spavaćoj sobi, a noge u hodniku!

06.01.2024

08:00

0

Dragan Todorović ubio Tatjanu Perić, rodom iz Ukrajine, a zatim se izbo nožem u garaži

Krvavo Badnje veče: Dragan ubio Tatjanu iz lovačke puške, telo joj je bilo u spavaćoj sobi, a noge u hodniku!
Ubistvo na Badnje veče: Ilustracija - Copyright 24sedam/D.A.

Dragan Todorović (68), zvani Šine iz Kušiljeva kod Svilajnca, na Badnje veče 2022. godine, oko 22 sata, lovačkom puškom ubio je nevenčanu suprugu Tatjanu Perić (61), inače rodom iz Ukrajine, a potom pobegao u garažu i nožem sebi naneo teške telesne povrede. Posle lečenja u bolnici, on je prebačen u pritvor.

"Ja sam završio. Ubio sam Tatjanu“, rekao je Dragan posle zločina svom rođaku Slađanu Todoroviću kada je, na molbu komšinice koju je zvala Tatjana, jer se plašila da je Dragan ne ubije, otišao da vidi šta se dešava u njihovoj kući. U prvom momentu, Slađan je pomislio da je Dragan pretukao suprugu, ali kad je ušao u njihovu kuću usledio je šok.

- Krv je bila svuda. Telo joj je bilo u spavaćoj sobi, a noge u hodniku. Okrenuo sam se prema Draganu i pitao ga šta je to uradio, a on mi je, držeći lovačku pušku u rukama, odgovorio da će sada i sebi da presudi. Preselo nam je i Badnje veče i Božić. Svi u komšiluku smo potreseni - ispričao je Draganov rođak, Slađan Todorović za beogradske medije.

Posle ubistva supruge, Dragan se tri puta ubo nožem. Hitna pomoć ga je stavila u sanitet. Slađan je pošao za njima. Kaže da je tako pratio i njegovu pokojnu suprugu Zoricu, koja je bolovala od karcinoma, i koja je preminula usput.

- Nisu imali dece. Dragan ima dve sestre po ocu u Svilajncu, ali nisu u dobrim odnosima. Bio je svestan i rekao je da ključeve od kuće posle uviđaja daju meni - dodao je Slađan.

Uz zatvorsku stražu

Dragan je posle ukazane pomoći u Ćupriji prebačen u Klinički centar Kragujevac. Zvanično, Todoroviću je određen privor pošto je po sopstvenom priznanju ubio nevenčanu suprugu Tatjanu, ali je zbog zdrastvenog stanja, hospitalizovan uz zatvorsku stražu. Više javno tužilaštvo u Jagodini naložilo je istragu, obdukciju tela žene i ekspertizu lovačke puške iz koje je Todorović na Badnje veče ubio svoju partnerku.

"Zapomagala je i molila da zovem policiju"

Jedna od komšinica ispričala je da je Tatjana telefonom pozvala oko deset uveče.

- Bila je veoma uznemirena, zapomagala je i molila me da pozovem policiju, jer će Dragan da je ubije. Bila sam u šoku. Odmah sam otrčala do komšije Slađana da mu to kažem. Kada je policija došla, nije ga našla u kući. Onda su nama naredili da uđemo u kuće i da se zaključamo, dok ga ne nađu, jer su mislili da je pobegao. Posle smo čuli da su ga našli u garaži. Znam samo da je Tatjana ostavila Dragana pre dva meseca. Bolje da se nije ni vraćala. Bila je mnogo kulturna i fina. Pisala je i knjige - rekla je komšinica.

Na saslušanju je Todorović priznao zločin, ali nije umeo da objasni i zašto ga je počinio. Pojavila se i informacija da je porodična tragedija snimljena mobilnim telefonom.

ATAImages/ Antonio Ahel
Policijski uviđaj posle zločina

Slučajno ili namerno Todorović je mobilnim telefonom snimio pripremu Badnje večeri sa Tatjanom. Pripremli su večeru, pekli prase, smejali se, veselili, on je grlio Tatjanu i ljubio joj ruku. Našlo se tu i nešto neuobičajeno, jer su za večeru kuvali i pili rakiju, a poznato je bilo da Todorović nije pio 20 godina, tačnije od kada je pijan kolima naleteo na jednog čoveka i usmrtio ga.

Sam trenutak ubistva je nejasan ili je Todorović tako režirao zločin. Neposredno posle ubistva rekao je komšiji da je "završio sa Tatjanom i da je ubio".

- Todorović je bio jako posesivan i kada ga je Tatjana, koju je doveo posle smrti prve supruge Zorice pre dve godine, napustila pre dva meseca bio je jako nervozan i pokušavao je na svaki način da ipak održi kontakt sa njom. Tatjana je otišla i zaposlila se u Beogradu, gde je on često odlazio i svakodnevno je zvao telefonom. Korak po korak, Todorović je uspeo da Tatjanu vrati u selo, ali očito ona nije pristajala da tu ostane zauvek - rekao je jedan komšija koji je video snimke na telefonu.

Snimio kako je sve u redu

On je dodao i da se to nije uklapalo u njegove planove, pa je režirao krvoproliće na Badnje veče. Snimio je kako je sve u najboljem redu, kako piju kuvanu rakiju, najverovatnije kako bi pijanstvom opravdao povlačenje oroza. Priča se da je bio povučen, ali i lukav. Tužakao se sa komšijama, nekima i pretio.

Kada ga je Tatjna odbila bio je nasilan. Ona je shvatila da je u opasnosti i da će da je ubiti, jer ne može da se pomiri da bude sa drugim, pa je pozvala telefonom komšije, ćerku i policiju.

Tanjug/Siniša Kupinović
Policijski uviđaj posle zločina: Ilustracija

Na mesto zločina prvi je stigao njegov rođak iz komšiluka kome je rekao da ne može da živi bez Tatjane i da će se ubiti, ali to nije učinio iako je imao lovačku pušku u rukama. Kada je rođak otišao da telefonira on se sakrio u garaži i kada je stigla naoružana policija i pozvala ga na predaju nekoliko puta se ubo nožem što je, izgleda, bilo takođe bilo deo režije njegovog zločina.

Jednostavnije bi, kako su ispričale komšje, bilo da je ispalio sebi metak u glavu i završio, a ne da se bode i fingira samoubistvo.

Komšija Živomir Petrović ispričao je da nikada nije imao problem sa Draganom.

- Znam da je 40 dana posle smrti pokojne supruge Zorice tražio od sveštenika da poništi crkveno venčanje. Posle je doveo Tatjanu, koja je stalno nekud putovala, jer je radila. Ne znam šta ga je nateralo da je ubije. Sa prvom suprugom je kupio stan i kuću u Vrnjačkoj Banji i sredio kuću u Kušiljevu. Sve je imao - kazao je Živomir posle zločina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike