Krvava pijanka u Užicu: U svađu oko partizana uleteo žandarm, a robiju dobio plaćenik iz Francuske

22.12.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Za ubistvo posle pijanke dobio 12 godina zatvora

Krvava pijanka u Užicu: U svađu oko partizana uleteo žandarm, a robiju dobio plaćenik iz Francuske
Copyright Profimedia

Užičanin Boban Dumbelović Dumbela (42) pronađen je nasmrt pretučen. Njegovu smrt pratilo je nekoliko priča sa dvojicom osumnjičenih, dok je za zločin osuđen plaćeni ubica iz Francuske.

U jutarnjim časovima 22. decembra 2013, posle konzumiranja veće količine alkohola, izbila je svađa oko partizana i četnika koja je prerasla u tuču između Dumbelovića, s jedne, i dvojice njegovoh prijatelja, s druge strane. Na toj drugoj strani su bili G. Ž. (53) i suspendovani žandarm D. T. (39). 

Tokom noći, tukli su se više puta. Sva trojica su bili pijani. Izlazili su iz kuće, pa se vraćali. Osumnjičeni su Dumbelovića više puta udarili tupim predmetom (oklagijom) i šakama. Kada je svanulo, jedan od komšija video je Dumbelovića kako leži ispred kuće, u krvi. Pozvonio je, a gazda kuće G. Ž. je otvorio vrata i uneo Dumbelovića unutra. Tek u popodnevnim časovima pozvao je Hitnu pomoć. Kasno. Lekari su konstatovali da je Dumbelović mrtav.

Često pili u kući

Ubijeni Dumbelović je odranije poznat policiji zbog zloupotrebe narkotika i nasilničkog ponašanja, navodili su mediji.

- Često se sastajao sa G. Ž. Uvek su pili, a sve se najčešće završavalo žestokim svađama. Obično bi u takvim situacijama Dumbelović odlazio, a žandarma nikada nije pominjao - pričala je prijateljica žrtve.

Na prvom saslušanju posle hapšenje, D. T. (39), suspendovani pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije, negirao je krivicu. Iako je pre zvaničnog saslušanja nekoliko puta menjao iskaz, kasnije je definitivno odlučio da nije kriv.

Istovremeno, policija je uhapsila i vlasnika kuće G. Ž. u užičkom naselju Pora, gde se zločin i dogodio. Gazda je, inače, ranije osuđivan zbog naručenog ubistva jednog Užičanina u Francuskoj. Tamo je izdržao osmogodišnju zatvorsku kaznu. Policija ga je ovaj put teretila da je sa žandarmom nasmrt pretukao Dumbelovića.

Onda je stigao i obdukcioni nalaz žrtve. Obdukcija je pokazala da je žrtva po celom telu imala krvave podlive i modrice. Utvrđeno je da je smrt bila nasilna i da je usledila zbog prekida moždanih funkcija, i to od brojnih udaraca tupim predmetom i pesnicama.

Alkohol u Žandarmeriji

Žandarm D. T. rodom je iz Brodareva. Živeo je u Užicu, a radio u kraljevačkom odredu Žandarmerije sve do mesec i po pre zločina. Suspendovan je jer nije izvršavao obaveze na poslu, odnosno puno je pio i nije poštovao radnu disciplinu niti nadređene.

Dve godine kasnije, osuđen je vlasnik kuće G. Ž. Po presudi iz decembra 2015, kako je utvrdio Viši sud u Užicu, u svojoj porodičnoj kući u noći i 22. decembra 2013. godine, pretukao je poznanika Dumbelovića, koji je od posledica prebijanja preminuo. Sud je našao da je G. Ž. kobne noći, pijan, nasrnuo na Dumbelovića, koji je takođe bio pod dejstvom alkohola, i udario ga nekoliko puta pesnicom, a potom ga šutnuo tri puta u glavu.

Dumbelović je zadobio više povreda od kojih je, kako medicinska pomoć nije blagovremeno ukazana, preminuo 22. decembra u popodnevnim satima.

Priča o zločinu se okončala presudom ubici za krivično delo nanošenje teške telesne povrede kvalifikovane smrću. Osuđen je na 12 godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike