Obrt u slučaju kuma vođe "škaljaraca": Samardžija sad osumnjičen i za jedno specifično zlodelo

12.12.2023

14:40

0

Autor: 24sedam

Uhvaćeni Mladen Samardžija odgovara i za pranje novca

Obrt u slučaju kuma vođe "škaljaraca": Samardžija sad osumnjičen i za jedno specifično zlodelo
Copyright MUP

Mladen Samaradžija (33), kum ubijenog vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića, tereti se za tri krivična dela. Posle jučerašnjeg hapšenja policija Republike Srpske ga je predala Tužilaštvu BiH uz izveštaj da je počinio krivična dela - organizovani kriminal u vezi sa neovlašćenim prometom opojnih droga, ometanje rada pravosuđa, ali i pranje novca.

Jedan od najtraženijih begunaca sa Evropolove liste uhvaćen je u okviru akcije "Tokio". Sa njim je bila Tijana Tegeltija (33), bivša supruga Milana Tegeltije, sada savetnika Milorada Dodika.

Od Samardžića je privremeno oduzeto pet automobila, 3.300 evra i 1.800 KM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, kao i 189 metaka različitog kalibra. Oduzeti su i rokovnici sa evidencijama i zabeleškama za koje se sumnja da se odnose na prodaju droge, dva skupocena ručna sata, bankovne kartice, 12 grama hašiša...

Kada je reč o automobilima, oduzeti su "golf 7", "volksvagen polo", "audi RS3", "ford fokus" i "škoda oktavija".

Za Samardžijom je tragala Slovenija jer je nedostupan pravosudnim organima te zemlje radi vođenja postupka za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike