Ukinut kućni pritvor optuženima za ubistvo Simovića na Senjaku

23.06.2023

12:08

0

Nakon predloga branioca, rođena sestra ubijenog Simovića, Marina Simović je sudu rekla da se oseća ugroženo jer prima pretnje i da se protivi ovakvoj odluci

Ukinut kućni pritvor optuženima za ubistvo Simovića na Senjaku
Borivoje Simović - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Veće Višeg suda u Beogradu ukininulo je danas kućni pritvor Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu optuženima za ubistvo Borivoja Simovića 25. juna 2020. godine na Senjaku.

Mišljenov branilac Ivan Bajazit predložio je sudu danas da Mišljenu ukine meru zabrane napuštanja stana što je sudija usvojila i ukinula trojici optuženih.

Nakon predloga branioca, rođena sestra ubijenog Simovića, Marina Simović je sudu rekla da se oseća ugroženo jer prima pretnje i da se protivi ukidanju kućnog pritvora optuženima.

- Pretili su mi, jer sam, kako su rekli, cinkaroš. Rekli su mi da ću nadrljati kada izađu - navela je ona.

Profimedia
Ilustracija

Sudija je nakon ukidanja kućnog pritvora rekla sestri ubijenog da se obrati policiji ukoliko se oseća ugroženo. Današnje suđenje odloženo je jer otac ubijenog nije došao zbog srčanih problema što je pisalo u medicinskoj dokumentaciji koju je njegova ćerka dostavila sudu.

Sudija je sledeće suđenje zakazala za 8.septembar kada je opet pozvala oca ubijenog da svedoči. Pored Vrevića, Nikolića i Mišljena na optuženičkoj klupi nalazi se Đorđe A. inače drug ubijenog Simovića.

Veštak Stojan Kostić je na nekom od prethodnih suđenja rekao da projektil izvađen iz Simovićevog tela nije ispaljen iz CZ99 koji je, kako tvrdi, optuženi Nikolić koristio. On je bio sa Simovićem u šumi kada je ubijen, a optužen je za držanje oružja.

Simović je ubijen 25.juna 2020.godine u parku na Senjaku. Kako su mediji naveli tada, Simović se sastao sa nekoliko osoba, nakon čega je usledila svađa i pucnjava. Simović je zatim prevezen u Urgentni centar, ali su lekari konstatovali smrt. Na licu mesta je pronađen pištolj i nekoliko čaura. 

Mediji su ranije pisali da su optuženi navijači “Crvene zvezde”.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike