"Radojevićeva udovica je pretila da će pobiti mene i moju porodicu": Šok svedočenje na suđenju Belivukovom klanu

11.12.2023

16:36

0

"Pretila mi je i da ću biti invalid, a ja sam bio na Zlatiboru sa ženom i decom", kaže Igor Arizanović

"Radojevićeva udovica je pretila da će pobiti mene i moju porodicu": Šok svedočenje na suđenju Belivukovom klanu
Belivuk i Miljković optuženi za ubistvo Zdravka Radojevića - Copyright 24sedam/Goran Sivački/MUP

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe, koje tužilaštvo tereti za sedam ubistava, otmice, silovanje i nedozvoljeno držanje droge i oružja.

Za govornicu je pristupio prvo svedok Petar Ilinković. On je, kako se sumnja, prodao automobil Zdravku Radojeviću koji je kasnije sa placa, navodno, uzeo jedan od braće Budimir. Automobil je, da podsetimo, navodno korišćen za otmicu Zdravka Radojevića. Posle njegovog svedočenja i ispitivanja, za govornicu je pristupio drugi svedok Igor Arizanović, a njegovo svedočenje preneo je Kurir.

Sudija: Koliko poznajete Zdravka Radojevića?

Arizanović: 10 godina

Arizanović: Živimo u istom kraju, nismo nikada držali ništa zajedno, imao je neka vozila koje je imao u remu od zaloga koji je dobijao dok je davao novac na kamatu. Ja sam onda to uzimao od njega i preprodavao, bila je s klana "mercedes", rendž rover i "mercedes GL"

Kako je objasnio svedok Zdravko ga je zamolio da S klasa koju je prodao njihovom zajedničkom drugu bude zavedeno na njega, što je on i učinio.

MUP
Sporni beli džip "mercedes"

Arizanović: Jednom je Radojević došao sa Nemanjom Lakićevićem i sa mog placa odvezao ta tri automobila. Nekoliko dana kasnije me pozvao Lakićević da se nađemo da vrati automobile, vratio je dva, nije vratio "mercedes GL". Ja sam automobile ozvezao kući i zvao Zdravka, ali on mi se nije javio na telefon. Nekoliko dana kasnije jer došlo 7-8 momaka po džip "mercedes GL" beli, taj džip je bio bez tablica ja sam tada ponovo zvao Zdravka i nike se javio, onda sam sve javio Zdravkovoj prvoj ženi Ani.

Sudija: Prvoj ženi?

Arizanović: Pa da, sa njegovom drugom ženom sam se posvađao jer je izvređala moju ženu, rekla joj šta ima ona Zdravka da izbacuje na stori i da je ku*va. Zato sam zvao prvu ženu, ali ništa mi nije oko svega bilo čudno, jer je Zdravko stalno to radio, samo me pozove kaže neko će doći po auto, uzeće...

Sudija: Da li je ona vas kontaktirala?

Arizanović: Jeste pretila mi je da će pobiti mene i moju porodicu, da ću biti invalid i tako, a ja sam bio na Zlatiboru sa ženom i decom.

Arizanović je, inače, rekao da je jedan od 7- 8 momaka koji su došli po "mercedes" imao čudan, kao bosanski naglasak.

Advokat Dalibor Katančević, branilac Nemanje Lakićevića: Da li vam je taj momak sa čudnim akcentom rekao nešto vezano za Lakićevića i šta vam je rekao?

YouTube/Rudar7
Zdravko Radojević

Arizanović: Nije ga spomenuo, a rekao je samo da ih je poslao Zdravko i da su zato došli.

Miljković: Koga poznajete od optuženih?

Arizanović: Lakićevića, Budimire i vas, Marka Miljkovića. Znam vas iz Koteža, tu iz kraja

Miljković: Kako znate da su ta auta Radojevićeva?

Arizanović: Samo zato što ih je dovezao on i rekao mi tako, ne znam ni da li ih je kupio ni od koga.

Miljković: Šta ti je Zdravko rekao kad je odvezao automobile sa placa

Arizanović: Rekao mi je da je prežvrljan mural njegovog brata i da su to uradili neki navijači, pa da se plaši da će mu ih zapaliti, a bila bi šteta i na mojim automobila i zato ih je odvezao.

Miljković: Koliko se puta dešavalo da te Zdravko zove i da ti kaže da će neko doći po automobile?

Arizanović: Često baš

Miljković: Da li se dešavalo ranije u tim prilikama da te zove Marijana, Zdravkova žena, kad su odvezeni njegovi automobili ili samo sada kad vam je pretila?

Arizanović: Ne, nikada me pre nije zvala. Njegova prva žena mi je tada samo rekla da nju to ne zanima i da se Zdravko nikome ne javlja.

Tužilac: Je l ste se vi dogovorili sa Miljkovićem i Lakićevićem šta ćete reći u policiji?

Arizanović: Nemam šta sa kim da se dogovoram, kad je nešto bilo kako je bilo, postoje i snimci sa kamera.

Tužilac: Je l vas zvao Lakićević 20. novembra 2020. godine?

Arizanović: Ne sećam se, svi su me tada zvali i Marijana da i kaže da se dogovarala nešto sa Lakićevićem

Tužilac: A kako se sećate da su automobili dovezeni baš u neki utorak

Arizanović: Imam prijavu

Sudija: Da li je Veljko Belivuk od vas kupovao neki auto?

Arizanović: Jeste, G klasu mercedes koji je koštao 50 hiljada evra dao mi je 15, posle još 5, ostalo nisam dobio.

Sudija: Da li je bilo nekih automobila kad su došli poi GL mercedes ti momci

Arizanović: Bio je beli rendž rover, golf 5 ja mislim i to je to

Sudija: Je l' bio neki BMW?

Arizanović: Ne

Advokat Nikola Jerković tražio je izuzeće postupajućeg sudskog veća zbog izvođenja dokaza i svedoka, jer smatra da sudija ovim svedocima pomaže tužilaštvu.

Sudsko veće je odredilo pauzu u trajanju od pola sata, kada će i doneti odluku o zahtevu advokata.

18.27 - Sud je prekinuo današnji pretres

Suđenje će biti nastavljeno sutra za kada je zakazano da svedoči oštećeni svedok I.S., jedina preživela žrtva klana za koju se sumnja da je silovan na stadionu Partizana.

 Preslušani telefonski razgovori okrivljenih u sudnici

U sudnici su preslušani snimci telefonskih razgovora između okrivljenog Borisa Karapandžića i više sagovornika govori o organizovanju bakljada u tri kraja Beograda, sa transparentima.

Ove razgovore su prokomentarisali okrivljeni Veljko Belivuk i Boris Karapandžić i obojica su istakli da Karapandžić ni u jednom trenutku stadion nije nazvao bazom ili bunkerom, već je sve vreme govorio "stadion".

Veljko Belivuk: Kad sam se već javio hoću samo da ponovim zahtev odbrane da se ponovo ispitaju Srđan Lalić i Nikola Spasojević koji su sve vreme tvrdili da smo taj bunker koristili za izvršenje krivičnih dela.

Preslušani razgovori Nemanje Lakićevića

Suđenje je nastavljeno preslušavanjem razgovora okrivljenog Nemanje Lakićevića.

Lakićević: Imam koronu brate, ležim, šta ti radiš?

Marijana Krstović: I ti imaš koronu? Ja sam katastrofa, dolazila mi je htna, pijem alkohol i lekove

Lakićević: Što to radiš sebi? Ti znaš da sam ja sa njim najbolji, ako treba nešto tebili ili Marku (sin Zdravka Radojevića iz prvog braka), tu sam

Marijana: Ubio si oca toj deci, odveo mečki na rupu

Lakićević: Ti si žena bolesna, ti znaš sa kim je on imao problem ja te ljude ne poznajem sa kojima je on radio

Marijana: Da, ja sam bolesna, narkomanka, ku*va, bila sam sa oženjenim čovekom

Lakićević: Meni je Zdravko sve na svetu, bio mi je pakao od života mesec dana, us*o sam se ko go*no, nije mi dobro. Prvo si krivila Pileta, pa Vojkana, sad sam ja na redu. Najviše bih voleo da pravda pobedi pogodila si me pravo sa ovim što pričaš. Kunem se u svoju decu, on me uvalio u go*na

Marijana: Želim ti da ozdraviš brzo

Lakićević: Ajde hvala ti, mrš u pi*** materinu

U narednim razgovorima sa izvesnom Draganom Jocić, Lakićević prepričava svoje razgovor sa Marijanom i koliko se potresao od kada nema Zdravka Radojevića.

Lakićević: Znaš kakav je on, ne bi otišao da se nikome ne javi, Marko je ubeđen da je on živ. Kažu mi da su ga viđali bar puta po kraju kako se vozi u nekom starom mercedesu

Lakićević: Ma bre ova Marijana, jedan dan gazi kolima Stevu, drugi Pileta, pa sad mene

U puštenom razgovoru njih dvoje govore o Zdravkovom nestanku i o tome kako mu nije ostalo više pravim prijatelja, da je u poslednje vreme sedeo samo sa poznanicima.

Lakićević: Pričao je stalno da će da se skloni, da će da ide, da će da ide i sad ga nema. Zato ova budala sad... Ne zna se ni gde je...

Lakićević je sagovornici ispričao da je smršao, a sad se naduo kao Elvis Prisli i da mu je 2020. najgora godina u životu.

Sudija je pitala Lakićevića da se izjasni o ovim razgovorima.

Lakićević: Razgovoram sa ženom pokojnog brata Zdravka Radojevića i sa Marijanom, mogu da dokažem da sam tada imao koronu, ona devojka je stvarno prsla, ne znam šta da vam kažem

Advokat Dalibor Katančević: Danas smo zagazili u jednu potpunu novu sferu gde je tužilaštvo pomoglo da se vidi da Nemanja Lakićević nije izvršio nikakvu krivično delo, ja moram da se zahvalim Tužilaštvu za organizovani kriminal. Jasno se video iz ovih razgovora, da se Lakićević našao na optuženičkoj klupi zbog gospođe Marijane koja je odlučila na dve flaše rakije da je Lakićević odgovoran za Radojevićev nestanak, a vidite kako razgovara sa njegovom familijom, zato mislim da su ovim prestali svi razlozi zbog koji je on zadržavan i smatram da treba da mu se ukine pritvor.

Tužilaštvo: Neka budu tu kad se budu prikazivali konverzacije iz Francuske, Skaj, tu može da bude zanimljivo, mi se protivimo ovom predlogu.

Nakon toga suđenje će biti nastavljeno sutra za kada je zakazano da svedoči oštećeni svedok I.S., jedina preživela žrtva klana za koju se sumnja da je silovan na stadionu Partizana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike