Varala me, hteo sam da je uplašim: Jovan ispričao kako je hteo da ubije partnerku

06.12.2023

14:58

0

Autor: 24sedam

Nišlija se branio zašto je potegao nož na ljubavnicu (63)

Varala me, hteo sam da je uplašim: Jovan ispričao kako je hteo da ubije partnerku
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nišlija Jovan N. (41) hteo je sečivom da zaplaši partnerku Svetlanu S. (63) jer je sumnjao da ga vara. Danas je detaljno ispričao sudu šta se dogodilo 24. septembra 2022. u njegovoj porodičnoj kući u Knjaževačkoj ulici u Nišu a on je optužen za pokušaj ubistva.

- Nisam imao nameru da povredim Svetlanu. Sumnjao sam da me vara i hteo sam da joj zapretim, da me shvati ozbiljno. Da bih delovao ubedljivije, uzeo sam nož i prislonio joj na vrat s leđa. Tada sam je slučajno povredio. Nju je, naravno, uhvatila panika, pa je pošla ka dvorištu. Pokušao sam da je smirim, ali kada sam video da ne mogu, pustio sam je da izađe iz dvorišta. Kada je došla Hitna da joj ukaže pomoć, popeo sam se na sprat i prerezao sebi vrat jer mi je bilo žao zbog svega - branio se Jovan N. pred Višim sudom u Nišu.

Kazao je da, u slučaju da je hteo da povredi Svetlanu, to bi drugačije završilo. Ali, nije... 

- Samo sam želeo da me ozbiljno shvati. Kada sam video da sam je povredio, sačekao sam samo da dođe pomoć po nju, a onda sam sebe povredio tim istim nožem kojim sam hteo da je uplašim. Nisam imao nameru ni da sebe ubijem, već samo da se povredim onoliko koliko sam slučajno povredio nju. Bilo mi je žao zbog svega. Nikada ranije ništa slično nisam pokušao. Nož je bio u hodniku, unapred sam ga tu stavio pre nego što sam je pozvao da dođe kod mene. Ona je od mene starija 22 godine. Mislio sam da će ovako ozbiljnije da me shvati  - rekao je optuženi.

Posle istrage Više tužilaštvo zatražilo je da se Jovanu izrekne obavezno psihijatrijsko čuvanje i lečenje u zdravstvenoj ustanovi jer je u momentu napada bio neuračunljiv jer boluje od "nespecifikovane neorganske psihoze".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike