I treći mladić osumnjičen za ubistvo veterinara iz Bogatića: Krvnički ga pretukli, Boris se nije probudio iz kome!

04.12.2023

10:29

0

D. D., koji je sumnjičio za nasilničko ponašanje sada se tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu

I treći mladić osumnjičen za ubistvo veterinara iz Bogatića: Krvnički ga pretukli, Boris se nije probudio iz kome!
Boris Dražić - Copyright Facebook/Veterinarska Stanica Bogatić

Sva trojica uhapšenih zbog ubistva Borisa Dražića (44) veterinara iz Bogatića u julu ove godine osumnjičena su za teško ubistvo i preti im kazna od 10 godina do doživotnog zatvora, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Prvobitno su kao saizvršioci za najteže krivično delo bili osumnjičeni B. S. (22) iz Prokuplja i L. Đ. (18) iz Bogatića, dok je D. D. (20) iz Bogatića bio osumnjičen za nasilničko ponašanje.

- U međuvremenu su ispitani svi planirani svedoci te je doneta naredba o proširenju istrage u odnosu na osumnjičenog D.D. kojom je ovom osumnjičenom stavljeno na teret da je u saizvršilaštvu sa ostalim osumnjičenima izvršio krivično delo teško ubistvo - navode u Višem javnom tužilaštvu.

Ranije je Tužilaštvo saopštilo da je sprovedeno psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih i pribavljen obdukcioni nalaz. D. D. protiv kojeg je proširena istraga je ponovo saslušan i nakon toga je doneta naredba o sudsko – medicinskom veštačenju radi razjašnjenja mehanizma nastanka povreda i uzročno – posledične veze povreda i nastupanja smrtne posledice. U Tužilaštvu su takođe naveli da će po završetku sudsko-medicinskog veštačenja odlučiti o daljem toku postupka.

Podsetimo, veterinar Boris Dražić, koji je bio i direktor Veterinarske stanice u Bogatiću preminuo je posle žestoke tuče u noćnim satima 22. jula ispred kafića u centru Bogatića u kojoj nije učestvovao.

Kada je krenuo da pomogne prijatelju koji se branio od trojice mladića dobio je snažan udarac u glavu od kojeg se srušio kao pokošen na trotoar, a onda ga je, dok je ležao bez svesti, jedan od osumnjičenih mladića šutirao nogama.

Povrede su bile smrtonosne, nije se budio iz kome i posle tri dana je izgubio životnu bitku u Kliničkom centru u Beogradu. Tragična smrt poznatog mladog veterinara potresla je celu Mačvu, a u Bogatiću je proglašena dvodnevna žalost. Na večni počinak 28. jula ga je ispratilo oko hiljadu ljudi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike