Poznaniku oteli dobitak na kladionici: Uzeo milion dinara, pa ga tukli čekićem i pesnicama

01.12.2023

14:44

0

Autor: 24sedam

Pokrenuta istraga protiv petočlane grupe razbojnika

Poznaniku oteli dobitak na kladionici: Uzeo milion dinara, pa ga tukli čekićem i pesnicama
Ilustracija - Copyright Printscreen/MUp

Petočlana banda opljačkala je poznanika V. Lj. jer su saznali da je dobio na onlajn klađenju. Oni su mu oteli 810.000 dinara i 1.150 evra, a sada je Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv osumnjičenih za razbojništvo počinjeno 1. oktobra oko 15.50 sati u Nov Beogradu.

Osumnjičeni Vuk M. (18) i Jovan C. (21) na saslušanju su se branili ćutanjem, dok su Andrija R. i Bogdan P. priznali pljačku. Četvorka je uhapšena 27, 28. i 29. novembra, dok je Petar A. uhapšen 23. oktobra i u pritvoru je.

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilaštvo je ukinulo zadržavanje Andreju R. i Borganu P, koji će se braniti sa slobode.

- Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo razbojništvo, izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 15 godina - saopštilo je tužilaštvo.

Dan pre pljačke, Vuk M. je u kladionici saznao da je njegov poznanik V.Lj. dobio na onlajn klađenju dobitak od preko milion dinara i da je zakazao isplatu za 1. oktobar.

- Vuk M. je nakon toga, kako se sumnja, ovu informaciju preneo ostalim osumnjičenima i još dvojici nepoznatih, pa su se dogovorili oko načina napada, za koji su zatim kupili tri mobilna telefona i tri SIM kartice, kao i kutiju hirurških maski i rukavica - navodi se iz tužilaštva.

Sutradan su osumnjičeni čekali da V. Lj. podigne novac iz kladionice, pa su krenuli da ga tuku pesnicama, čekićem i replikom pištolja, te mu oduzeli novac. Kada su pobegli, sakrili su oteti novac da bi ga kasnije podelili.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike