Dolijao lažni trgovac sa Interneta: Oglašavao prodaju, uzimao kaparu, a ne zna se broj žrtava

01.12.2023

11:48

0

Autor: 24sedam

Uhapšen M. J. (39) prevarant sa interneta

Dolijao lažni trgovac sa Interneta: Oglašavao prodaju, uzimao kaparu, a ne zna se broj žrtava
Ilustracija - Copyright Pixabay

Policija iz Beograda, u saradnji sa kolegama iz Jagodini, a po nalogu beogradskog Prvog tužilaštva, uhapsili su M. J. (39) zbog sumnje da je po Srbiji počinio više krivičnih dela prevara.

Sumnja se da je, od maja do novembra, na jednom sajtu oglašavao na prodaju vozila navodno uvezena iz inostranstva, lažno se predstavljao i ugovarao prodaju, zahtevajući da mu kupci pre isporuke uplate avans od 3.000 do 7.000 evra, što su oni i učinili.

- Osumnjičeni je potom menjao brojeve telefona i prekidao komunikaciju sa žrtvama kojima vozila nikad nisu isporučena - navodi se u saopštenju MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

- Pozivamo građane koji su oštećeni na isti ili sličan način da se jave u Policijsku upravu za grad Beograd ili na telefon 011/279-84-09 - navodi se u MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava građane da prilikom kupovine vozila iz uvoza i posredstvom sajtova novac ne uplaćuju avansno, da izbegavaju oglase u kojima je kupoprodajna cena mnogo niža u odnosu na tehničke karakteristike, godinu proizvodnje i stanje vozila, kao i da ne uplaćuju novac bez ličnog kontakta sa prodavcem i bez prethodnog pregleda vozila, uz prateću dokumentaciju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike