Prevarant hara auto-putem u Beogradu: Ne nasedajte na ovu priču ili ostajete bez novca

30.11.2023

20:45

1

Prevant funkcioniše po uzoru na poznatog varalicu Velju Pečenjaru, koji godinama hara putevima i obmanjuje vozače

Prevarant hara auto-putem u Beogradu: Ne nasedajte na ovu priču ili ostajete bez novca
Ilustracija - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Veliki broj građana do sada je čuo za prevaranta Velju Pečenjaru, koji godinama hara srpskim drumovima i vara ljude, tako što im ispriča tužnu priču kako je zaboravio novčanik, pa im traži novac za gorivo. Sada se pojavio još jedan prevarant koji na identičan način, po starom oprobanom receptu Velje Pečenjare, vara naivne vozače.

Na društvenim mrežama se u proteklih nekoliko dana širi apel o novom prevarantu koji vara ljude kod parkinga "Laste", na auto-putu, sa potresnom pričom kako mu je otac u bolnici.

 

 

- Svi znamo za lika koji je "vlasnik pečenjare“ i traži novac uz priču da je ostao bez goriva. E, pojavio se još jedan lik. Konkretno, kod "Laste" je zaustavljao automobile. Meni je prosuo priču da mu je otac u Urgentnom, kartica mu ne prolazi, zaboravio je i telefon, uostalom čuje se sve na snimku auto-kamere - napisano je u objavi na Instagramu.

Kako ističe ovaj korisnik Instagrama, njegovom prijatelju, koji je prošao pola sata kasnije, rekao je da mu je dete u Urgentnom. Upravo zbog toga, apelovao je na vozače da znaju o čemu se radi, kako ne bi bili prevareni.

- Stali smo da pomognemo u nevolji, tako smo vaspitani. E, sad što zbog takvih prevaranata treba dva puta da razmislimo da li ćemo nekome da stanemo, to je druga stvar. Meni je bio smešan i posle druge rečenice sam ga provalio i častio što me je nasmejao, ali neko će mu dati poslednji dinar. Jer, ko se normalan ne bi sažalio na tu priču oko bolesnog člana porodice i malera da ti nestane gorivo - zaključio je on.

printscreen
Prevarant traži po nekoliko hiljada dinara

Ovaj slučaj podsetio je na slučaj Velje Pečenjare, iskusnog prevaranta, koji već godinama vara vozače na auto-putu, mahom u okolini Beograda. Prilazi im sa tužnom pričom i navodi da je ostao bez novca i da mu kartice ne prihvataju, kao i da mu treba samo nekoliko hiljada dinara za gorivo.

Profimedia Pixabay
Novi Velja Pečenjara tvrdi i da mu treba novac za gorivo

Žrtve, kada vide čoveka u skupocenom automobilu, ni ne slute da je reč o prevarantu. Velja Pečenjara im svima obećava vraćanje novca, daje čak i broj telefona, a nadimak je dobio jer se predstavljao kao vlasnik pečenjare. Nekim vozačima je čak obećavao i pečenje, uz naravno i vraćani novac.

Kada bi žrtve sutradan pozvale broj koji im je ovaj prevarant dao, Velja Pečenjara bi se pravio da ne zna o čemu se radi niti ko su oni. Velja Pečenjara je u jednom trenutku prestao da vara ljude, a nekima od njih je čak i vratio novac, što je izgledalo kao da se promenio i da je spreman da okrene ploču. Ubrzo je, međutim, nastavio po starom - hara srpskim putevima i obećava konačišta i pečenje ljudima.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike