Batinama prethodila svađa u autobusu: Novi detalji prebijanja dečaka (15) u Belegišu

30.10.2023

14:59

0

Maloletnik je zadobio povrede na glavi i trbuhu, a više puta je gubio svest

Batinama prethodila svađa u autobusu: Novi detalji prebijanja dečaka (15) u Belegišu
Ilustracija - Copyright Printscreen/Twitter/Lovac na neke od njih!

Petnaestogodišnji dečak zadobio je višestruke povrede i rasekotine, kada ga je u četvrtak 26. oktobra napala grupa od šest maloletnika u sremskom selu Belegiš.

Kako se nezvanično saznaje, motiv napada bile su ranije nesuglasice između prebijenog dečaka i napadača.

- Incidentu koji se dogodio oko 21 čas prethodila je verbalna rasprava u autobusu kojim se povređeni dečak vraćao kući a zatim je na putu do kuće došlo i do obračuna sa jednim vršnjakom sa kojim se povređeni svađao. U "pomoć" napadaču priskočilo je još pet dečaka koji su prebili oštećenog i ostavili ga bespomoćnog na ulici - priča izvor upoznat sa tokom istrage.

Povređeni dečak primljen je u beogradsku dečiju bolnicu u Tiršovoj gde su mu konstatovane povrede u vidu rasekotina, podliva i kontuzionih povreda. Kako su konstatovali lekari, zadobio je više udaraca po glavi i trbuhu i gubio je svest, a posle povreda imao je osećaj mučnine.

Osim povreda na glavi, maloletnik je zadobio i otoke na nadlaktici i potkolenici a njegov otac kaže da ima i pet kopči od ušivanja na usni i pet na glavi, kao i da ima nagnječenja krvnih sudova u predelu glave.

Nakon opservacije dečak je zadržan u Tiršovoj na Odeljenju neurohirurgije, ali je sutradan pušten na kućno lečenje.

Slučaj je preuzelo nadležno javno tužilaštvo koje će nakon određivanja stepena povreda dečaka odlučiti za koje će krivično delo teretiti šestoricu maloletnih nasilnika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike