Ima snega na pojedinim deonicama, zato, vozači - oprezno!

23.11.2023

07:02

0

U istočnoj Srbiji ima učestalih sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima

Ima snega na pojedinim deonicama, zato, vozači - oprezno!
Ilustracija - Copyright Pexels

Na putevima oko Ivanjice ima do 5 cm snega, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije". Kako se navodi, kolovoz je vlažan i snega ima na putu I B-21, na deonici Divljaka - Ivanjica - Javor. Na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju na teritoriji opština Novi Pazar, Vranje i Kruševac.

U istočnoj Srbiji ima učestalih sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima.

Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima. Odrona ima i na sledećim putnim pravcima: I B-30 Mlanča - Studenica - Ušće, II A-210 Kopaonik - Rudnica i II B-472 Perovac - Gokčanica - Goč. Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova i na putnim objektima preko reka. Magle ima na putu I A-4, od petlje Trupale do granice sa Bugarskom. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Kamioni na Batrovcima čekaju osam sati, na Horgošu šest

ATA Images/Antonio Ahel
 

 

Teretna motorna vozila na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje, čekaju osam, a na Horgošu šest sati, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15, kamioni na prelazu Kelebija, takođe na izlazu, čekaju tri sata, a na Bezdanu dva sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila. Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike