Ozloglašenu "cinkaru" ljubav koštala imidža: Kako je vojnik Velje Nevolje završio u zagrljaju bivše Čumetove žene (FOTO)

08.11.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Kriminalni dosije Borisa Karapandžića (35) je prošaran "ljubavnim jadima"

Ozloglašenu "cinkaru" ljubav koštala imidža: Kako je vojnik Velje Nevolje završio u zagrljaju bivše Čumetove žene (FOTO)
Ilustracija - Copyright Pexels/Antonio Ahel/ATA Images/Tanjug

Boris Karapandžić za svojih 35 godina života ima gust kriminalni put. Ni zatvorske kazne, sudski procesi, "pevanje" o dojučerašnjem šefu Veljku Belivuku - Velji Nevolji, nisu uspeli da ga obuzdaju jer je padao samo pod naletima Ivane Buhe, nekadašnje supruge svedoka saradnika i vođe "surčinaca" Ljubiše Buhe - Čumeta.

Tanjug/Rade Prelić
Boris Karapandžić dolazi na sud sa zavojem na ruci

Eks-vojnika Velje Nevolje juče oko 10 sati je primljen u Urgentni centar sa teškim povredama, hematomima po celom telu, sav krvav. Policiji je rekao da ga niko nije mučio i tukao, već da je sam proleteo kroz staklena vrata.

Batine zbog butika

Karapandžić je u poslednje vreme dva puta dolazio u bolnicu zbog čudnih dešavanja. Prvo je 12. novembra 2022. godine, mesec dana po puštanju iz pritvora gde je boravio kao pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pretučen zbog navodnog sukoba oko jednog butika u kom preprodaju navijačke stvari. Prijavu nije podneo policiji.

Kasnije, 2. januara ove godine pronađen je na ulici go, pretučen i drogiran. Navodno, pretukla ga je devojka i izbacila na ulicu. a onda obrt: dobio je krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti devojke R. S. a ona odgovara za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Antonio Ahel/ATA Images
Ivana Buha

 

O ljubavnoj vezi Ivane Buhe i Karapandžića svedoče i fotografije sa društvenih mreža u kojima ne kriju svoju ljubav. Bivša Čumetova supruga se fotografisala u majici Partizanove navijačke grupe "Principi", u kojoj Belivuk i Karapandžić "vedre i oblače".

"Ljubavna idila"

Ivana i Ljubiša su prošli kroz pravi pakao. Ona se, naime, teretila da je iznela niz lažnih optužbi protiv Čumeta u predmetu "ukradeni ferari", na osnovu kojih je on u decembru 2017. pravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci zatvora. 

- Tri godine nemam veze sa Borisom Karapandžićem, niti sam ga čula niti videla - rekla je Ivana Buha čime je objasnila da od 2018. godine nema veze sa njime.

Karapandžić je osuđivan zbog demoliranja "Holivuda", kafića nekadašnjeg vođe “Alkatraza”, Aleksandra Vavića na Karaburmi decembra 2013. godine. S obzirom da je u trenutku izricanja presude 2016. godine, već bio osuđen na kaznu zatvora od tri godine presudom Apelacionog suda u Beogradu iz juna 2013. zbog proizvodnje i prometa droga, kao i na kaznu od sedam meseci zatvora iz decembra 2015. zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, Prvi osnovni sud mu je odredio ukupnu kaznu od četiri godine zatvora.

Veze sa "ubistvom na šinama"

Zabeleženo je i da je Karapandžić, 4. februara 2017. godine, kada je Veljko Belivuk uhapšen zbog ubistva Vlastimira Miloševića, bio uhapšen. Velju Nevolju je policija zbog "ubistvo na šinama" uhapsila u kafani na Novom Beogradu, i to dok je sedeo u društvu Karapandžića, koji je tada bio na zatvorskom vikendu. Tokom postupka za ovaj zločin, redovno je dolazio u sud da prati postupak i šefu pruži podršku.

Sudi mu se i za demoliranje kluba “Komitet” u Beton hali 2018. godine, u kojem su učestvovali navijači. Tada su polupali ceo klub, pretukli obezbeđenje i goste kluba.

Dok je bio u kućnom pritvoru zbog nasilničkog ponašanja u “Komitetu”, u saobraćajnoj nesreći 2019. godine usmrtio je pešaka (88) koji je pretrčavao auto-put u Beogradu. Bio je za volanom “ševroleta”, a pregazio je pešaka u trenutku kada je pokušavao da pretrči auto-put. Za ovo delo nije gonjen jer je utvrđeno da je pešak bio kriv.

Ubistvo Fedora Frimermana

Karapandžić je radio na obezbeđenju jednog novobeogradskog splava i bio je jedan od svedoka koji se našao na licu mesta u vreme ubistva Fedora Frimermana. Zbog ovoga je saslušavan kod istražnog sudije i na glavnom pretresu. Poznato je ime i na južnoj tribini, neretko je posećivao utakmice i bio vatreni navijač.

U postupku protiv klana Velje Nevolje ne sudi mu se za ubistva, već da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koja se krila pod paravanom navijačke partizanove frakcije "Iz Principa".

ATA Images/Antonio Ahel
Veljko Belivuk

Zvanično, uhapšen je 4. februara 2021. godine, a u oktobru 2022. je pušten da se brani sa slobode. Po izlasku na slobodu, na banderama i stubovima na nekoliko lokaciju u Beogradu pojavio se plakat sa njegovom slikom i jezivom porukom. Pored njegove crno-bele fotografije naslikan je i muški polni organ.

- Najveća cinkara u gradu. Poslednji put viđen u kancelariji državnog tužioca dok je na slobodi, znam da se tužiocu jako dopala pesma - stoji u poruci ispod slike Borisa Karapandže. 

Ispod slike piše velikim masnim slovima: Bokiša karatrandža, umetnost pevanja.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike