Terala sina (10) da prosi: Crnogorki određen pritvor u Beogradu

03.11.2023

19:13

0

Autor: Mi. S.

D. J. (39) osumnjičena je za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnika

Terala sina (10) da prosi: Crnogorki određen pritvor u Beogradu
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u prisustvu branioca saslušana je D. J. (39), državljanka Crne Gore, zbog sumnje da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnika. Ona je svog sina (10) prinuđivala na rad koji ne odgovara njegovom uzrastu i na prosjačenje.

Policija je na teritoriji Novog Beograda 8. oktobra u kasnim večernjim satima uočila maloletnog dečaka kako pere vetrobranska stakla na vozilima. Tada su utvrdila da on trenutno boravi u stanu zajedno sa svojim starijim bratom, koji je takođe maloletan, a da se majka ne nalazi u Beogradu.

Brigu o maloletim dečacima, koji nisu ni upisani u osnovnu školu, preuzeli su ovlašćeni radnici Gradskog centra za socijalni rad Odeljenja Novi Beograd, a osumnjičena je juče uhapšena.

Prilikom saslušanja negirala je izvršenje krivičnog dela, a Treći osnovni sud joj je, na predlog Tužilaštva odredio jednomesečni pritvor. Za krivično delo za koje je osumnjičena propisana je kazna zatvora u trajanju od tri meseca do pet godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike