Neočekivani obrt! Uhapšen otac "nestalog" dečaka (12)

02.08.2023

14:03

0

Autor: 24sedam

Novi detalji u istrazi "nestalog" dečaka

Neočekivani obrt! Uhapšen otac "nestalog" dečaka (12)
Copyright Privatna arhiva

Asan Šerifović (38), otac dečaka koji je pre desetak dana uputio apel za pomoć, navodeći na društvenim mrežama da mu je sin David od 12 godina nestao, danas je - uhapšen.

Treće javno tužilastvo u Beogradu saopštilo je da je u saradnji sa policijskim službenicima Odeljenja za suzbijanje maloletničke delikvencije, Odseka za suzbijanje nasilja u porodici odredilo je zadržavanje Šerifoviću (38) zbog zapuštanje i zlostavljanje maloletnika i krivičnog dela kršenje porodičnih obaveza.

Mere Centra za socijalni rad

O svemu navedenom, kako dodaje tužilaštvo, obavešten je Gradski centar za socijalni rad Novi Beograd, koji je dalje preduzelo sve mere iz svoje nadležnosti.

- Osumnjičeni je po prethodno prijavljenom nestanku maloletnog lica, koje je grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapustio i ostavio bez nadzora u dužem vremenskom periodu, usled čega je maloletno lice bilo izloženo prosjačenju na vise lokacija u Beogradu i Nišu, gde je maloletno lice i pronađeno - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Dečak David Šerifović (12) koji je nestao 22. jula na Bežanijskoj kosi, pronađen je juče u Nišu. Kako "Blic" navodi dečak je pronađen u Nišu gde se sa još jednim dečakom bavio prosjačenjem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike