Presuda za stravičnu nesreću na Konjarniku: Pavlu pet godina zatvora za smrt Marka i Ksenije

03.11.2023

14:03

0

Autor: Mi. S.

Sud je utvrdio da se Pavle Stoiljković nije pridržavao propisa i tako izazvao tešku nesreću

Presuda za stravičnu nesreću na Konjarniku: Pavlu pet godina zatvora za smrt Marka i Ksenije
Saobraćajna nesreća na Konjarniku - Copyright 24sedam/J.J./Bane Marinković/Printscreen

Pavle Stoiljković osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na pet godina zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli njegov blizak rođak Marko Stoiljković i devojka Ksenija Jovanović. Njemu je izrečena i mera zabrane vožnje u trajanju od dve godine, kada izađe iz zatvora.

Stoiljković je proglašen krivim jer je 2. oktobra 2021. vozio Markovog "golfa" sa 1,63 promila alkohola u krvi i 109 kilometara na sat, a ograničenje je 50 km/h. U u Ustaničkoj ulici u Beogradu je oko 6.45 časovca izleteo sa kolovoza, udario u banderu, nakon čega se automobil zarotrirao i odleteo na betonski zid i žardinjeru, pa se vratio na kolovoz. Marko i Ksenija, koji su bili sa njim u autu, zadobili su teške povrede glave i tela, od kojih su preminuli.

Sud je utvrdio da se Stoiljković nije pridržavao saobraćajnih propisa i tako doveo u opasnost živote Marka i Ksenije, da su mu bile smanjene sposobnosti zbog alkoholisanosti, ali ne bitno i da je olako držao da do štetne posledice neće doći.

- Nijedna kazna nije dovoljna da nadoknadi izgubljene živote, ali okrivljeni je imao olakšavajuće okolnosti da nije osuđivan, da su oni bili dobri prijatelji, da su svi zajedno pili te noći. Nije utvrđeno da ih je ubedio da vozi, niti da je hteo da ošteti vozilo, jer je na kraju krajeva doveo i svoj život u veliku opasnost. Nije namerno to učinio i sve je posledica loše procene u stanju u kojem je bio - rekla je sudija Olivera Piljić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike