Marko i Ksenija poginuli u povratku sa žurke: Novi detalji jezive nesreće na Konjarniku

03.10.2021

09:02

0

Autor: 24sedam

Dvojica mladića, koja su braća od stričeva, i devojka bili su u automobilu "golf" koji je u vlasništvu nastradalog Marka, ali je za volanom sedeo Pavle koji ima probnu dozvolu i neiskusan je vozač

Marko i Ksenija poginuli u povratku sa žurke: Novi detalji jezive nesreće na Konjarniku
Saobraćajna nesreća na Konjarniku - Copyright 24sedam/J.J./Bane Marinković/Printscreen

Marko Stoiljković (28) i Ksenija Jovanović (31) poginuli su, dok je Pavle S. (28) lakše povređen u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se juče u 6.45 sati dogodila u Ustaničkoj ulici u Beogradu kod okretnice autobusa 17 i 31.

Dvojica mladića, koja su braća od stričeva, i devojka bili su u automobilu "golf" koji je u vlasništvu nastradalog Marka. Za volanom je iz nekog razloga bio Pavle S, koji ima probnu vozačku dozvolu, dok su nastradali bili putnici, a pretpostvalja se da je uzrok nesreće velika brzina, kao i pijanstvo vozača, kome je izmereno 0,59 promila alkohola u krvi.

- "Golf" je išao iz pravca grada ka Konjarniku. Ogromnom brzinom se kretao, mislimo oko 150 na sat. Odjednom je auto udario u banderu pored puta, zarotirao se, a potom se zakucao u betonsku žardinjeru. Tokom okretanja automobila, devojka koja je najverovatnije sedela pozadi, izletela je i pala na kolovoz, dok je telo suvozača Marka Stoiljkovića nađeno pored vozila - kaže izvor i dodaje da je prizor na mestu udesa bio zastrašijuć:

Foto:Bane Marinković
 

"Hauba se otvorila, delovi kola su se razleteli na sve strane. Otpala su i suvozačeva vrata, koja su odletela nekoliko metara dalje."

Očevici su ispričali da je vozač, pošto se suto zaustavio, otvorio vrata kola i sam izašao.

- Došao je prvo do devojke, pa je otišao do mladića. Nažalost njima nije bilo spasa, bili su mrtvi. Koliko smo shvatili, vozač je bio izgreban, ali na prvi pogled nije imao teže povrede - kaže očevidac.

Za nastradalog Marka svi imaju reči hvale.

- Radio je u jednoj američkoj firmi, kao dispečar koji prati kretanje kamiona. Dečko je uvek bio pažljiv u vožnji, i fin, kulturan, vaspitan... Pavle je isto dobar momak, ali u odnosu na Marka je življi i opušteniji dosta - kaže poznanik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike