Velika policijska akcija "Mobile 6": Otkriveni "klonirani automobili", zaplenjeno 505 ukradenih vozila (FOTO)

03.11.2023

10:47

0

Autor: 24sedam

Srbija učesnik velike akcije Europola

Velika policijska akcija "Mobile 6": Otkriveni "klonirani automobili", zaplenjeno 505 ukradenih vozila (FOTO)
Copyright Printscreen/Europol

U velikoj policijskoj operaciji na spoljnim kopnenim granicama EU, kao i na graničnim prelazima u Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, takozvanom Kosovu, Moldaviji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji pronađeno je 505 ukradenih automobila, oko 2.000 ukradenih delova vozila, 16 čamaca, 32 vanbrodska motora i 248 falsifikovanih dokumenata, saopštio je danas Evropol.

Pored navedenog, u policijskoj operaciji tokom oktobra 2023.,nadležni organi su identifikovali i 209 krijumčara migranata. U operaciji pod kodnim nazivom "Mobile 6" učestvovalo oko 400 policajaca iz 25 zemalja, koji su izvršili detaljne provere na nekoliko lokacija.

Evropol i INTERPOL podržali su operaciju, koju je vodio Fronteks, pružajući ekspertizu i pristup njihovim bazama podataka. U saopštenju se navodi da je policija tokom operacije identifikovala razne kriminalne taktike, uključujući nekoliko slučajeva takozvanih "kloniranih automobila", odnosno upotrebe na ukradenom vozilu registarskih tablica i isprava sa identičnog vozila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike