Poznato stanje studentkinje: Pala sa četiri metra visine u holu fakulteta u Novom Sadu

30.10.2023

11:05

0

M. P. je pored redovnih studija na pomenutom fakultetu ujedno i sudija u tekvondou

Poznato stanje studentkinje: Pala sa četiri metra visine u holu fakulteta u Novom Sadu
M.P. - Copyright Facebook/Printscreen

Studentkinja M. P. (22) koja je u petak pala između stepeništa u holu novosadskog Fakulteta tehničkih nauka sa četiri metra visine stabilnog je opšteg stanja, kažu u Kliničkom centru Vojvodine.

- Pacijentkinja koja je primljena sa teškim telesnim povredama nastalim pri padu sa visine, aktuelno je stabilnog opšteg stanja, smeštena na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju, gde se sprovode mere intenzivnog lečenja - kratko su rekli nadležni iz KCV.

Podsetimo, iz Fakulteta tehničkih nauka saopšteno je da joj je pozlilo dok je čekala da počne predavanje, kao i da je nakon toga usledio pad sa visine od oko četiri metra u prostor između stepeništa na očigled kolega.

M. P. je pored redovnih studija na pomenutom fakultetu ujedno i sudija u tekvondou.

Nije još uvek poznato zbog čega je ovoj mladoj devojci pozlilo, posle čega se onesvestila i pala preko ograde stepenica, a pre nepune dve nedelje ona je na međunarodnom takmičenju tekvondou proglašena za najboljeg ženskog sudiju.

Facebook/Printscreen
Ceo život u tekvondou: M. P.

Povodom nesrećnog slučaja koji se u petak ujutru dogodiou holu Fakulteta tehničkih nauka, oglasila se i pomenuta ustanova.

"Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu obaveštava javnost o nesrećnom događaju koji se desio u petak, 27. oktobra 2023. godine oko 9 časova kada je studentkinji M. P. pozlilo nakon čega je pala na stepeništu Fakulteta i zadobila telesne povrede. Na lice mesta je ubrzo stigla ekipa Hitne pomoći i studentkinja je odvezena u Urgentni centar Vojvodine. O događaju je odmah obaveštena i policija koja je izvršila uviđaj.

Svesni smo teškog trenutka za M. P. i njenu porodicu i izražavamo saosećajnost sa njima. O zdravstvenom stanju naše studentkinje javnost će biti obaveštena u narednim satima, kada Klinički centar Vojvodine izvrši neophodne preglede i analize i daju ocenu trenutnog zdravstvenog stanja povređene M. P. Deo zgrade u kom se dogodila nesreća je zatvoren zbog uviđaja policije. U ostalim delovima Fakulteta aktivnosti se obavljaju prema predviđenom rasporedu", navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike