Ženama presuđeno za smrt dečaka (14): Ovo su kazne posle tragedije u Bečeju

28.10.2023

09:21

0

Sve žene osuđena na kaznu kućnog zatvora

Ženama presuđeno za smrt dečaka (14): Ovo su kazne posle tragedije u Bečeju
Copyright Osnovni sud Bečej

Dve žene koje je hraniteljka M.L. (60), dok je na odmoru, angažovala da čuvaju dečaka (14) koji je 19. avgusta nastradao posle pada sa trećeg sprata zgrade u Bečeju, sklopile su sporazum sa Osnovim javnim tužilaštvom.

Tako je bečejski Osnovni sud na godinu dana kućnog zatvora osudio Z.K. (56) iz Bačkog Gradišta, koju je hraniteljka M.L. angažovala da se stara o maloletniku. Za isto krivično delo, napuštanje nemoćnog lica, presuđeno je i Lj.P. (49) iz Banjaluke i to na šest meseci kućnog zatvora.

Postupak protiv hraniteljke M.L. još traje, a tužilaštvo je tereti za dva krivična dela - zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i napuštanje nemoćne osobe. Ona je u pritvoru od 31. avgusta.

Dečak (14) sa posebnim potrebama, 19. avgusta, dok je bio sam u stanu u Dositejevoj 18 pao je sa trećeg sprata i preminuo. Hraniteljka M.L. je nekoliko sati ranije otišla na letovanje, a dečaka je ostavila na čuvanje rođaci Z.K. i njenoj gošći Lj.P. i za to im je navodno platila 25.000 dinara.

Dve žene koje su bile angažovane za čuvanje dečaka kobne večeri su ga ostavile bez nadzora i otišle u prodavnicu.

Zbog ove tragedije Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu, uradio je vanredni inspekcijski nadzor nad radom Centra za socijalni rad Novi Bečej i sačinio izveštaj o propustima i nepravilnostima. Izveštaj je prosleđen Osnovnom tužilaštvu u Bečeju, koje vodi istragu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike