Skandal posle tragedije u Bečeju: Dete poginulo, a njih tri sud pustio na slobodu

22.08.2023

12:42

0

Autor: 24sedam

Nema pritvora za osumnjičene

Skandal posle tragedije u Bečeju: Dete poginulo, a njih tri sud pustio na slobodu
zgrada Niš - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Bečeju nije odredio pritvor M. L. (60) starateljki dečaka (14) sa posebnim potrebama koji je u subotu uveče preminuo nakon pada sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju.

Pritvor nije određen ni i Z. К. (56) koju je M. L. angažovala da brine o dečaku dok je na odmoru, kao ni stranoj državljanki LJ. P. (49), koja je bila sa ovom ženom.

Centar: Stigla nam je inspekcija

Centar za socijalni rad u Novom Bečeju oglasio se i naveo da su odmah po obaveštenju o tragičnom događaju preduzeli sve mere iz njihove nadležnosti:

- Centar je predmet inspekcijskog nadzora od strane Pokrajinskog sekreterijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. S obzirom na to da je u toku istraga, kao i zbog zaštite podataka o ličnosti, ne možemo iznositi detalje konkretnog slučaja, kao ni po podatke o osobama.

Sve tri se sumnjiče da su počinile krivično delo napuštanje nemoćnog lica, ali će se odlukom suda braniti sa slobode, uprkos zahtevu tužilaštva da im bude određen pritvor. Ženama je izrečena i mera zabrane međusobnog komuniciranja, kao i sa svedocima koji tek treba da budu saslušani.

Dečak (14) je preminuo u subotu uveče nakon što je, pod nerasvetljenim okolnostima, pao sa trećeg sprata stana u Dositejevoj ulici broj 18 u Bečeju, u kojem je živeo sa starateljkom.

Tragedija se dogodila u trenutku dok je dečak bio sam u stanu, samo nekoliko sati nakon što je M. L. krenula na put, a njega poverila Z. К. kojoj je za tu uslugu platila. Ali, u trenutku nesreće i Z. К. i njena gošća su izašle do prodavnice, a dete ostavile u stanu bez nadzora.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike