Detalji obračuna kod Horgoša: Migranti u okruženju, građani bezbedni!

27.10.2023

09:49

0

Pucnjave su se odigrale u gornjem delu imanja Kišorgos, u Szabadskom delu

Detalji obračuna kod Horgoša: Migranti u okruženju, građani bezbedni!
Copyright MUP Srbije

Migranti, u čijem međusobnom sukobu su ubijene tri osobe a jedna ranjena, nalaze se u policijskom obruču. Snage pripadnika MUP-a sve više se pojačavaju.

Ovo je prva objava Roberta Sorsa, predsednika Mesne zajednice Horgoš, koji je o žestokoj pucnjavi razgovarao sa načelnikom policije i gradonačelnikom Subotice.

- Pucnjave su se dogodile u gornjem delu imanja Kišorgos, u Szabadskom delu. Policijske snage se sada dodatno pojačavaju! Znači, po njima selo je bezbedno! - naveo je predsednik MZ.

Deca stigla u osnovnu školu

Osnovna škola u Horgošu poslala je obaveštenje da se nastava odvija uobičajeno, ali ona deca koja danas nisu išla u školu jer su se roditelji na to odlučili moraće da opravdaju izostanak.

Prvi čovek Horgoša objašnjava da niko ne sme da se kreće u pravcu Selevenija.

- Gradske i policijske vlasti obećavaju da će učiniti sve za našu bezbednost. Svi pazite i zovite policiju ako uočite nešto neobično - naglasio je Sorsa.

Na kraju, poručio je svojim komšijama da čuvaju jedni druge.

Do obračuna je došlo u napuštenim objektima nekadašnjeg privrednog dobra "Bačka" u blizini Horgoša, odnosno u pograničnom pojasu, potvrđeno je u Policijskoj upravi u Kikindi.

Pucnjava se dogodila van mesta Horgoš, ali su građani sela uznemireni i od rano jutros na društvenim mrežama prijavljuju pucnjavu koja se čuje iz pograničnog pojasa.

Kao jednu od lokacija građani su spominjali okolinu jezera Treset, a tokom noći prijavljuju da su se Palićem kretale jake policijske snage pod rotacijom, predvođene Žandarmerijom.

Za sada nema zvaničnih informacija o ovoj pucnjavi u Subotici, ali je jasno vidljivo prisustvo policije na terenu prema šumi.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike