Šarićevom policajcu ukinut pritvor: Stavio nekretninu pod hipoteku i dao još 48.000 evra kao jemstvo!

16.10.2023

17:21

0

Autor: Mi. S.

Policajcu Danilu Stojanoviću ukinut je pritvor, jer je položio veliko jemstvo

Šarićevom policajcu ukinut pritvor: Stavio nekretninu pod hipoteku i dao još 48.000 evra kao jemstvo!
Darko Šarić - Copyright 24sedam/Tanjug/Jadranka Ilić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je na suđenju Darku Šariću i optuženim pripadnicima njegove grupe ukinut pritvor policajcu Danilu Stojanoviću koji je položio jemstvo sudu.

Stojanovićev branilac Vladan Živković je sudu dostavio dokaz da je Stojanović stavio pod hipoteku nekretninu u iznosu od 102.000 evra i dodao 48.000 evra gotovog novca kao jemstvo da mu se ukine pritvor. Sudija je zatim rekao da će poslati dopis da se Stojanović pusti iz pritvora.

Tokom današnjeg suđenja prikazana je foto dokumentacija MUP-a u Valjevu koja se dovodi u vezu sa postavljanjem bombe pod automobil Gorana Nikolaševića, koji je takođe bio svedok u postupku protiv Šarića.

Prikazane su fotografije kola Uroša Radovanovića,u kojima se nalazila garderoba, kaciga, obuća, šibice, upaljač i druge stvari, dok je Radovanović tvrdio da garderoba nije njegova i da ne zna čija je.

Od Radovanovića su oduzeta i tri telefona, od kojih je jedan bio sa kriptovanom aplikacijom "Skaj", na šta je njegov branilac Stefan Jokić rekao da će odbrana predložiti stručnog savetnika, koji će pričati o veštačenju tih telefona.

Prikazani su i snimci sa nadzornih kamera na kojima se vidi kako muška osoba 9. avgusta 2020. godine prilazi Nikolaševićevom automobilu, stavlja neki predmet na haubu, pali ga i odlazi.

Printscreen/YouTube/Jutarnji Program TV Happy
Goran Nikolašević i automobil pod koji je postavljen eksploziv

Nakon desetak sekundi taj predmet je ekplodirao i oštetio automobil, dok je Radovanović rekao da se on ne nalazi na snimku.

Šarić se tereti da je naložio pripadnicima svoje grupe da podmetnu eksploziv na Nikolaševićeva kola, kako bi diskreditovali Joksovića kao svedoka, koga je Nikolašević ranije prijavio da sumnja da planira njegovo ubistvo.

Za postavljanje eksplozije optužnicom se tereti Marko Vukić, dok mu je, kako se sumnja, Radovanović čuvao stražu. Uroš je danas na suđenju rekao da ima alibi za tu noć u telefonu, odnosno da je bio sa jednom devojkom tu noć, što ima zabeleženo video snimcima na telefonu.

On je dodao da zbog te devojke ne može sudu da dostavi te snimke, jer ga je ona zamolila da ih, zbog njenih roditelja, da ne dostavi.

Na kraju suđenja, branilac Dejana Lazarevića Đorđe Tomić, predložio je sudu da se Lazareviću ukine mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Stefan Jokić, Radovanovićev branilac je predložio sudu da se njemu ukine pritvor i odredi mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Jedan od optuženih policajaca Milutin Radovanović pušten je pre nekoliko dana iz pritvora uz jemstvo od 130.000 evra.

Osim Šarića i Lazarevića, optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nikoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Milanu Vučiniću, Arsi Šariću i Dušku Šariću se sudi u odsustvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike