Sud odredio jemstvo od po 100.000 evra za Šarićeve policajce: Njihovi branioci predlagali 10 puta manji iznos

25.09.2023

13:32

0

Danilo Stojanović i Milutin Radovanović moći će na slobodu samo ako plate jemstvo koje je odredio Specijalni sud

Sud odredio jemstvo od po 100.000 evra za Šarićeve policajce: Njihovi branioci predlagali 10 puta manji iznos
Darko Šarić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Specijalni sud u Beogradu danas je na suđenju optuženim pripadnicima grupe Darka Šarića odredilo jemstvo od po 100.000 evra za puštanje iz pritvora policajaca Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića.

Stojanovićev i Radovanovićev advokat predložio je sudu da se njegovi branjenici puste iz pritvora uz jemstvo od po 10.000 evra, ali je sud ipak jemstvo odredio na 100.000 evra, jer smatra da će na taj način obezbediti njihovo prisustvo na suđenju.

Sudija je pojasnio da jemstvo ne mora da bude u novcu već može da se nekretnina da se stavi pod hipoteku. Ukoliko Stojanović i Radovanović plate jemstvo biće pušteni iz pritvora.

Sud je odbio predloge odbrane da uputi Šarića na izdržavanje kazne zatvora od 14 godina na koju je pravosnažno osuđen zbog krijumčarenja kokaina.

Odbijeni su i predlozi odbrane da se Šarićevom nekadašnjem braniocu Dejanu Lazarevću ukine kućni pritvor sa elektronskim nadzorom, kao i da se Urošu Radovanoviću pritvor zameni blažom merom, kućnim prtvorom.

Sledeće suđenje zakazano je za 16. oktobar.

Pripadnici Šarićeve grupe optuženi su za više krivičnih dela, među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

U ovom postupku sa slobode se brane advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković.  Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i  Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović,  Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću,  Milanu Vučiniću, Arsi Šariću i Dušku Šariću se sudi u odsustvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike