Legijina Aleksandra je njega volela prvog: Šuca izrešetan ispred kuće u Zemunu!

16.10.2023

08:00

0

U glavu Nebojše Đorđevića, pukovnika Arkanove garde i vođe Zvezdinih "delija", ispaljeno je više od 20 hitaca

Legijina Aleksandra je njega volela prvog: Šuca izrešetan ispred kuće u Zemunu!
Milorad Ulemek Legija i Aleksandra i mesto ubistva Nebojše Đorđevića Šuce - Copyright Profimedia/YouTube/Rudar7

Nebojša Đorđević, poznatiji kao Šuca, pukovnik Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića, dugodišnji vođa Zvezdinih "delija" i kum Milorada Ulemeka Legije, likvidiran je pre 27 godina, po receptu devedesetih, u "sačekuši", ispred svoje kuće u Zemunu. Ovaj zločin nikada nije rasvetljen, a ubice su i dalje nepoznate.

Tog 12. oktobra 1996. godine, Đorđević je izrešetan hicima iz automatske puške dok je pred svojom kućom u Zemunu parkirao automobil "folksvagen pasat". Više od 20 metaka završilo je u njegovoj glavi, a još dva u vratu. Očevidaca nije bilo, a nepoznati napadači su nestali bez traga.

Neposredno posle likvidacije Đorđevića pričalo se o tome da se Šuca nije bavio nelegalnim poslovima i da nije imao bliske kontakte sa kriminalnim grupama. To je motiv njegovog ubistva činilo nerešivom zagonetkom. Oni koji su ga poznavali tvrdili su da je bezrezervno voleo Zvezdu i Srpsku dobrovoljačku gardu.

Iz rodnog Leskovca, još kao mališan, doselio se u beogradski Resnik. Pohađao je Osnovnu školu "Kosta Abrašević", gde je njegova majka radila kao čistačica.

Nadimak Šuca poneo je po profesiji oca koji je bio šuster (obućar). Klinci su ga obožavali jer je bio "tabadžija" na glasu, izdašan u kafani i uvek spreman da pomogne.

Tri puta odlikovan

Pre početka rata u Bosni bio je vođa Zvezdinih "delija", a početkom devedesetih učlanio se u Srpski četnicki pokret Vojislava Šešelja, gde je obavljao funkciju potpredsednika. Kada je osnovana Srpska dobrovoljačka garda, Đorđević se odmah priključio Arkanovim dobrovoljcima i sa njima prošao gotovo sva ratišta. Tri puta je odlikovan, a posle ranjavanja penzionisan je u činu pukovnika.

Printscreen/YouTube/celik19
Kao motiv pominjala se osveta za ubistvo Zorana Dimitrova Žuće

Posle ratova podigao je sebi kuću u Zemunu i posvetio se privatnom biznisu. Jedno vreme je držao i zlataru. Oženio se i dobio sina Luku. Nekoliko godina kasnije, postao je predsednik FK Zmaj iz Zemuna i ponovo stao na čelo Zvezdinog "severa". Uglavnom se družio sa gardistima, a često se mogao videti u poznatim beogradskim i zemunskim kafićima u društvu osoba iz zemunskog sveta podzemlja.

Mnogobrojni su navodni motivi njegove smrti koji kruže gradom. Kreću se od lične osvete, preko upozorenja nekom od članova SDG, do revanša za ubistvo Zorana Dimitrova Žuće, koji je važio za jednog od najbližih saradnika vođe "voždovačkog klana" Gorana Vukovića Majmuna, koji je u decembru 1994. godine takođe ubijen.

Udala se za kuma Legiju

Posle Šucine likvidacije, kao i posle smrti svakog od "žestokih momaka", izašao je niz čitulja u novinama. Ređali se pozdravi najbližih, familije, poslovnog sveta, Zvezdinih navijača, drugova...

YouTube/Dokumentarne Emisije Balkan
Milorad Ulemek Legija

Zanimljivo je da nijedna čitulja nije bila od njegovog komandanta i Srpske dobrovoljačke garde. A još na dan ubistva, prema pisanjima tadašnjih medija, Arkan je Šucinoj porodici obećao energičnu istragu, paralelnu sa policijskom, i hvatanje ubice.

Šucina supruga Aleksandra, ubrzo pošto joj je muž ubijen, udala se za Milorada Ulemeka Legiju. Dobili su četiri ćerke i još uvek su u braku. Aleksandra je ostala uz Legiju sve vreme, uprkos svim teškoćama.

“Ne plašim se nikoga, osim Boga i žene”, rekao je svojevremeno Ulemek u jednom intervjuu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike