Haos u podgoričkom sudu: Kopači tunela odneli pištolje za ubistvo Velje Nevolje i Marka Mesara

12.10.2023

10:55

0

Sud tražio od depoa da se izjasni o nestanku dva pištolja

Haos u podgoričkom sudu: Kopači tunela odneli pištolje za ubistvo Velje Nevolje i Marka Mesara
Velja Nevolja zatvor Marko Miljković Mesar - Copyright Printscreen Pixabay

Na današnjem glavnom pretresu u Višem sudu u Podgorici advokat Damir Lekić kazao je u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da su iz depoa suda, ukradena dva pištolja iz ovog slučaja. Oružje su, navodno, odneli kopači tunela iz Loznice za kojima je raspisana potraga.

- Odbrana raspolaže informacijom da su iz depoa ukradena dva pištolja iz ovog predmeta. Predlažem da sudsko veće to proveri pre početka glavnog pretresa, jer od toga može zavisiti i odbrana optuženih - istakao je advokat Damir Lekić.

Lekić je branilac Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Momčila Milića, Almira Mujahodžića i Vladana Mijuškovića.

Dodao je da su mu poznate i marke pištolja za koje ima saznanja da su ukradeni.

Predsednica specijalnog veća sudija Nada Rabrenović, kazala je da će sud uputiti dopis depou Višeg suda kako bi se proverili navodi advokata Lekića. Suđenje je odloženo za 15. decembar.

Optužnicom specijalnog državnog tužilaštva tereti Janka M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba da su krajem 2019. formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan M. Stanišić iz Tivta, Mile R. Jovanović iz Nikšića, Almira Š. Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Ž. Milić i Dušan M. Ivanović.

Vukadinović je označen kao organizator grupe za ubistva, teška ubistva, a sebi je namenio ulogu da vrbuje osobe za članstvo u organizaciji.

U optužnici se navodi da su 22. januara 2021. u Tivtu, Mile Jovanović i Kamenko Kuč, koji je zaštićeni svedoka, pokušali da ubiju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u čemu im je pomogao Stanišić. Dodaje se da je Jovanović počinio krivično delo kao saizvršilac teško ubistvo u pokušaju, a Stanišić - teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Obraćajući se sudu, okrivljeni Janko Vukadinović, je kazao da je ovu akciju protiv optuženih vodio "načelnik" policije Radoje Zvicer, šef "kavčana". Predložio je da mu sud ukine pritvor, ali je njegov predlog sud odbio.

- Optužnicu je sastavljao tužilac Saša Čađenović, član “kavačke grupe”. Istragu je vodio policajac Petar Lazović, takođe član ovog klana, dok je akciju vodio “načelnik” policije Radoje Zvicer. Ovu akciju je vodio šef jedne mafije. Postupak treba obustaviti - istakao je Vukadinović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike