Žene punila botoksom pa završavale u bolnici: Lažna kozmetičarka dobila uslovnu kaznu

11.10.2023

13:23

0

Aleksandru P. osuđena za nadrilekartsvo i nadriapotekarstvo

Žene punila botoksom pa završavale u bolnici: Lažna kozmetičarka dobila uslovnu kaznu
Uvećanje usana - Copyright Profimedia

Prvi osnovni sud u Beogradu, osudio je na uslovnu kaznu Aleksandru P. vlasnicu kozmetičkog salona "Aleks beauty estetic studio" u Beogradu, zbog krivičnog dela nadrilekartsvo i nadriapotekarstvo.

Ona je osuđena na šest meseci i istovremeno je određeno da se utvrđena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.

Aleksandra P. je u svom kozmetičkom salonu u centru Beograda pružala usluge "antiejdž" medicine za čije obavljanje nije imala rešenje Ministarstva zdravlja. Pri tom, kako se navodi, salon nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova Agencije za privredne registre, pri čemu nije imala odgovarajuću stručnu spremu i nije se pridržavala uslova propisanih aktima Ministarstva zdravlja.

Iako nije imala navedene dozvole i odobrenja nadležnih organa okrivljena se dalje reklamirala preko društvenih mreža za usluge konturisanje usana hijaluron penom kao i botoks tretmane lica čela i oko očiju.

Utvrđeno je da je u njen salon u martu 2021. na tretman došla oštećena A.A. kojoj je Aleksandra iglom ubrizgavala u usne hijaluron, nakon čega se oštećena pobunula jer je mislila da se navedeni tretman radi bez igle i to aparatom hijaluron pen, a kada je tretman bio gotov, odbila je da plati.

Inače nekoliko dana nakon ove intervencije oštećenoj A.A. iznad gornje usne javila ispupčenja koja je naknadno morala da sanira u nadležnoj klinici.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike