"Kod nekih devojaka je kopala po hrskavici i išla je do kosti": Olgica ostavila ženama ožiljke za ceo život

02.06.2021

20:19 >> 05:46

0

Prema nezvaničnim informacijama, nadrilekarka Olgica Markanovićeva je uhapšena na granici Srbije sa Hrvatskom

"Kod nekih devojaka je kopala po hrskavici i išla je do kosti": Olgica ostavila ženama ožiljke za ceo život
Copyright Foto: Instagram

Nedelju dana nakon što je uhapšen lažni estetski hirurg Sava Knežević (23), osumnjičen da je sa svojom majkom Danijelom u neregistrovanoj ordinaciji u centru Beograda pružao estetske medicinske usluge, iako za to nema licencu, u utorak je uhapšena i Olgica Markanović, kojoj se na teret stavlja da je takođe neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike.

Prema onome što je u utorak saopštilo Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, zasada se policiji javilo 11 osoba, koje su, kako tvrde, imale određene probleme nakon što su kod nje bile na tretmanu.

Prema nezvaničnim informacijama, Markanovićeva je uhapšena na granici Srbije sa Hrvatskom. Njoj je određeno zadržavanje, a u sredu će biti privedena u Tužilaštvo na saslušanje. U zavisnosti od toga kakvu odbranu će izneti, tužilac će odlučiti da li će tražiti od suda da joj se odredi pritvor. Prema onome što je rečeno iz Tužilaštva, osumnjičena je za teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i za neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

– Pored 11 oštećenih, krivičnu prijavu protiv Markanovićeve podnelo je i Udruženje interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije SESIAM – navode iz Tužilaštva, dodajući da su potrebne informacije dobili i od Ministarstva zdravlja. – U saradnji sa PU za Grad Beograd – UKP Prvim odeljenjem (Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala), Tužilaštvo je obavilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod pojedinih oštećenih, pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Printscreen/Instagram

Usluge je, kako se sumnja pružala u Medicinsko-estetskom centru Tayas u Driničkoj 8 u Beogradu od aprila prošle do marta ove godine. To je, kako se tvrdi, radila bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga. Sumnja se da nije izdavala medicinske izveštaje, fiskalne račune ili priznanice pacijantima nakon zahvata, već im je usmeno govorila koje lekove treba da koriste. Inače, prema dostupnim informacijama, Markanovićeva je poslovala i u Banjaluci. Na sajtu “Maderocentra” iz ovog grada, može se videti objava o održavanju “nove hit edukacije”, tačnije brazilske maderoterapije u jednom beogradskom hotelu, gde je kao edukator navedena osumnjičena.

Da su doživeli veliku neprijatnost, odnosno da su unakaženi tretmanom u salonu, grupa oštećenih je javnost obavestila u martu, kada su protiv Markanovićeve podneli prijavu. Najgore su, navodno, prošle one koje su se podvrgle tretmanu plazma penom, nehirurškoj metodi podmlađivanja kože, uklanjanja bora, ožiljaka na licu… Tretman može da se radi na celom licu, a nakon tretmana ostaju mikroopekotine koje se vremenom pretvaraju u kraste, koje bi trebalo da otpadnu nakon nedelju, najviše deset dana. Mnoge su, međutim, kako same tvrde, iz salona izašle unakažene.

– Obradovale smo se kada smo saznale da je uhapšena. Ne znam da li postoji veća sreća u ovom trenutku. Ovo je samo još jedan dokaz da je pravda dostižna – navodi, za “Novosti”, M. A., jedna od devojaka koje su podnele krivičnu prijavu protiv Markanovićeve. – Još imam ožiljke na licu, ali zahvaljujući dobrom doktoru koji mi pomaže, oni se smanjuju.

Dame koje su pretrpele posledice na licu u vidu otoka, opekotina i krasta su za Olgičin centar saznale putem društvene mreže “Instagram” ili poznanika. Tada im je rečeno da na ovom mestu radi doktor i diplomirani kozmetičar. A kako nam je ispričala M. A., ona je u centar otišla na tretman sužavanja nosa:

Printscreen/Instagram

– Posle urađene intervencije, krastice koje su mi se stvorile, stajale su mi na licu skoro dve nedelje. Kada su spale, primetila sam neželjene posledice na koži. A Olgica je krivila mene i moj tip kože, a rekla mi je i da moram da dođem drugi put kako bi uradila korekciju. Na korekciju sam pristala, jer sam mislila da je jedino rešenje. Međutim, kada su mi kraste i drugi put spale, koža je postala još gora. Zastrašujuće fotografije unakaženih žena kružile su društvenim mrežama poslednja tri meseca. Sve one su posle zahvata dobile strašne kraste, opekotine i ožiljke koje ne prolaze. – Kad su nas lekari, posle svega, videli, kazali su nam da su opekotine kao posle požara – navodi naša sagovornica.

Pročitajte još:

Pogrešne preporuke

– Sve mi smo za Olgicu saznale preko “Instagrama” gde je ona objavljivala snimke zahvata, ali i preko jedne naše popularne pevačke zvezde koja ju je reklamirala na društvenim mrežama. Takođe, videle smo da je Olgica pre dve godine proglašena za preduzetnicu godine. Videle smo i snimke žena koje su pričale da su zadovoljne posle njenih tretmana, ali nijedna od nas tada nije obratila pažnju na to da su snimci zamagljeni i da su korišćeni filteri – navodi jedna od oštećenih. – Ispostavilo se, međutim, da su te navodne preporuke bile sasvim pogrešne.

Oštećenja do kraja života

– Osećam se vrlo uzbuđeno i srećno. Mnogo smo se borile kako bi se naša istina čula. Olgica se zajedno sa drugim nadrilekarkama i njihovim ćerkama u međuvremenu bavila ismevanjem i vređanjem mene lično, kao i ostalih žrtava i priznatih lekara putem društvenih mreža. Vrlo sam zadovoljna što će osoba, koja nam je nanela toliko bola, konačno imati šansu da za to odgovara pred očima zakona – navodi  K. M., jedna od oštećenih devojaka. – Psihički se još nisam oporavila od svega što mi se dogodilo, jer će mi biti potrebno dosta vremena da se saberem i prihvatim da će mi koža, nažalost, zauvek biti oštećena.

Naida Gadžo: Kao opekotine drugog stepena

Kao Olgičina žrtva predstavila se i rijaliti učesnica Naida Gadžo, koja je javno govorila o oštećenima na licu zadobijenih prilikom loše odrađenog tretmana plazma penom. Ona je snimila video u kome je pokazala opekotine na licu i crvenilo, koji su usledile nakon tretmana na kojima je bila.

– Devojkama se pojavljuju neravnine, udubljenja, keloidi i crvenilo. Kod nekih devojaka je kopala po hrskavici i išla je do kosti. Meni je uradila samo prvi sloj i kod mene je nešto poput opekotine drugog stepena. Trenutno mi je veoma izraženo crvenilo, ali se već povuklo dosta – objavila je Naida.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike