Stravična ispovest motoriste: Pijan sam uleteo sa 170 km/h u krivinu, pao u komu, i samo me je Bog spasao!

29.09.2023

19:31

0

Milan Mitić iz Požarevca doživeo je težak udes i, kako kaže, samo uz Božju pomoć preživeo

Stravična ispovest motoriste: Pijan sam uleteo sa 170 km/h u krivinu, pao u komu, i samo me je Bog spasao!
Copyright Printscreen/Youtube/Milan Mitic

Milan Mitić iz Požarevca doživeo je težak udes i, kako kaže, samo uz Božju pomoć preživeo.  Seo je na motor bez kacige, pijan.

Te 2010. imao je 22 godine. Posle 40 dana i 40 kilograma manje, probudio se iz kome. 

Učenicima Gimnazije "Stevan Sremac“ i Ekonomske škole u Nišu danas je bez ustezanja pričao o svojoj najvećoj životnoj drami. Ovo je njegova priča...

Printscreen/Youtube/Milan Mitic
Milan Mitić danas drži predavanja budućim vozačima

- Posle nekog pijanstva u kafićima došlo je do nesuglasice između mene i radnika kafića. Drug je želeo mirno veče i pozvao me je da idemo kući. Poslušao sam ga, da se ne bih i sa njim zamerao. To veče sam tri puta išao motorom. Tada, kada sam želeo da krenem kući, motor nije hteo da upali. Ja uporan, kao što sam i sada uporan... Upalili smo ga na gurku. Nisam ni osetio da se krećem brzo, kao da sam hitao smrti u zagrljaj.

Pijane naočare

Milan Mitić je napisao knjigu i otvorio Jutjub kanal gde govori o štetnosti alkohola. U Niš je doneo i tzv. pijane naočare, sa kojima su učenici, koji nisu konzumirali alkoholna pića, mogli da se uvere kako "pijan vozač" vidi okolinu.

- Samo sam hteo druga da ostavim kod kuće i da se vratim, da rešim već započeti problem. Naišao sam na blagu krivinu ulevo, ali sa 170 na sat nije bila nimalo blaga. Na slikama uviđaja saobraćajne policije video sam da je motor udario u ivičnjak, odleteo, a da sam ja glavom polomio tri drvene grede. Bio je problem da mi se očiste opiljci od drveta u glavi.

- U saobraćajki sam zadobio više preloma lobanje, otkazala su mi pluća. Dobio sam i sepsu. Posle 40 dana i 40 kilograma manje, probudio sam se iz kome. Samo sam svojom upornošću i radom na sebi uspeo sve da pobedim. 

- Prošlo je 13 godina od nezgode. Danas ne vozim motor, već automobil, i to kabriolet. O svom životnom iskustvu govorim najmlađima i nadam se da će moja priča kod njih probuditi svest o važnosti života - zaključio je Mitić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike