Krvavi Krstovdan! "Sačekuše" u četiri grada, ubijena četvorica

27.09.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Četiri smrti u četiri grada

Krvavi Krstovdan! "Sačekuše" u četiri grada, ubijena četvorica
Copyright Printcreen/Youtube/Rudar7

Beograd, Vranje, Leskovac, Kruševac. Četiri uviđaja na današnji dan. Sva četvorica likvidirana u "sačekuši". Sva četvorica sa podebljim policijskim dosijeom. Krstovdan je tako postao dan za svođenje mafijaških računa.

Goran Obradović Suša (2014)

Šef kruševačkog kriminalnog klana Goran Obradović Suša (37) upucan je iz pištolja u tri sata iza ponoći ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo nedaleko od Trga Kosturnica u Kruševcu. I to je to. Ubice nikada nisu otkrivene.

YouTube/Rudar7
Goran Obradović terorisao ceo grad

Obradović je bio na čelu najjače kriminalne grupe koja je godinama švercovala drogu, zelenašila i bila uključena u oružane obračune i prebijanja građana. Osuđivan je zbog pretnji i razbojništava.

 

Milan Cvetković Milanča (2015) 

Po izlasku iz taksija, ubijen je Milan Cvetković Milanča (34). Ubica ga je sačekao oko tri sata ujutru ispred njegove kuće, nedaleko od Svetoilijskog groblja u Leskovcu. Bio je sakriven u žbunju pored puta, odakle je i pucao u Cvetkovića. Ubica nikada nije otkriven, a mnogi su imali motiv da ga likvidiraju.

Cvetković je imao problema sa zakonom, a privođen je 2013. godine u akciji „Grom“ jer je kod njega pronađen eksploziv. Samo za jednu noć 2000. godine, Cvetković je počinio četiri krivična dela. U kafiću "De Gol“ u Leskovcu, on je od Vladana Zdravkovića na silu uzeo pištolj, da bi uz pretnju pištoljem od Ljubiše Stefanovića oteo "opel“. U tuči ispred kafića "Studio“ ranio je u nogu Jovicu Stoiljkovića, a iza ponoći je u selu Bošnjacu oštrim predmetom isekao lice i povredio oko Marjanu Ivkoviću iz sela Togačevce.

YouTube/Rudar7
Bio je strah i trepet u Leskovcu

Priča se da je i svom ujaku bacio "kašikaru“ u dvorište, a i da je u kafani u selu Velika Kopašnica iz pištolja ranio Sanju Ristić iz Vladičinog Hana i Jelenu Vrbić iz Aleksinca. Četvoro ljudi je 2011. godine teško ranio mačetom u svom domu, posle čega je bio u bekstvu, ali je ipak odslužio zatvorsku kaznu.

Posle njegove smrti dešavale su se čudne stvari. Pričalo se da mu žrtve ni mrtvom ne opraštaju. Tako je juna 2018. izgorela njegova porodična kuća, a u februaru iste godine njegov nadgrobni spomenik je oskrnavljen, srušen i polomljen, dok je fotografija smrvljena. 

Jugoslav Cvetanović Juge (2017): Za ubistvo 14 godina robije

Napadač je prišao Jugoslavu Cvetanoviću (31) s leđa i u njega ispalio 14 metaka iz "škorpiona". Deset ga je pogodilo. Ubijeni je bio brat Saše Cvetanovića Pitbula, jednog od ranije osuđenih ubica Nikole Bojovića, brata vođe "zemunaca" Luke Bojovića.

Ubrzo, ubica je uhapšen. Tačka na slučaj stavljena je novembra 2022. Apelacioni sud u Nišu osudio je Podgoričanina Marjana Vujačića na 14 godina zatvora zbog ovog zločina u Vranju. Vujačić je, prvo, u ponovljenom prvostepenom postupku pred Višim sudom u Vranju bio osuđen na 30 godina zatvora, a nakon žalbenog postupka kazna mu je prepolovljena.

YouTube/Rudar7
Cvetanović ubijen iz "škorpiona"

Istovremeno, Vujačiću se sudilo i u Crnoj Gori zbog ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića. Inače, tokom suđenja za ubistvo Bojovića, Saša Cvetanović je u više navrata rekao da strahuje za život brata zbog osvete Luke Bojovića, koji je tada bio u zatvoru u Španiji.

Predrag Kostić (2018): Dva metka u glavu

Telo Predraga Kostića (42) pronašao je taksista na starom putu za Železnik, od Rušnja ka Čukarice. Pogođen je sa pet metaka, od kojih su dva ispaljena u glavu.

Antonio Ahel/ATAImages
Kostić pogođen sa pet metaka

Nekoliko meseci nakon ubistva, krajem decembra, uhapšen je N. G (41) zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Kostića. Tužilaštvo je tvrdilo da je Gospodinović iskoristio poverenje i dugogodišnje prijateljstvo i sa Kostićem dogovorio susret navodno zbog rešavanja sukoba koji je imao sa osobom nadimka Živke. Konačnu tačku na ovaj zločin stavio je u aprilu ove godine Apelacioni sud u Beogradu, i to posle oslobađajuće presude beogradskog Višeg suda.

Oslobođeni N. G. se teretio da je sa N. N. licem, na podmukao način, ubio Kostić. Kada je žrtva izašla iz automobila kojim se dovezla, i dok se spremala da zapali cigaretu, ne očekujući napad, sa desne strane prišlo joj je N. N. lice i iz pištolja sa malog rastojanja ispalilo tri hica u telo, a potom i dva u glavu. Ubica se potom odvezao žrtvinim automobilom, koji je ostavi nekoliko kilometara dalje na zemljanom putu u Lipovičkoj šumi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike