Svi optuženi iz Šarićeve grupe negirali krivicu: Ukinut kućni pritvor Dušku Mirkoviću

01.09.2023

16:21

0

Branilac Darka Šarića predložio je sudu da mu ukine pritvor kako bi otišao na izdržavanje kazne zatvora od 14 godina

Svi optuženi iz Šarićeve grupe negirali krivicu: Ukinut kućni pritvor Dušku Mirkoviću
Darko Šarić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

U Specijalnom sudu u Beogradu, danas su svi optuženi pripadnici organizovane kriminalne grupe Darka Šarića negirali da su počinili  krivična dela za koja se terete, među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Nekadašnji policijski službenik MIlutin Radovanović je iznoseći odbranu kazao da nije učinio nijedno krivično delo, odnosno da nije bio član krimianlne grupe, kao i da nije usmeravao istrage kako bi se izvršioci prikrili i da nije dostavljao strogo poverljive podatke.

Tvrdi da mu Šarić nije dao nikakav nalog, da nije dobio novac, da mu optuženi Danilo Odović nije dao telefon sa aplikacijom "Sky" i da nikad nije koristio telefon sa tom aplikacijom.

Optuženog Aleksandra Boškovića, Radovanović poznaje 10 godina, kako je kazao, a preko njega je upoznao Duška Šarića, što je, kako tvrdi Radovanović, odobrio tadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, i dodao da su njih dvojicu koristili kao informator.

Optuženi policajac Duško Mirković negirao je da je počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret i naveo da je advokata Dejana Lazarevića upoznao preko fudbalskog kluba BASK, koji je od Bojana Radovanovića preuzeo Lazarević.

Uroš Radovanović takođe je negirao krivicu, tvrdeći da nije čuvao stražu nekome ko je bacio bombu i da garderoba koja je pronađena kod njega nije njegova, što može da se vidi po veličini.

Pre njega krivicu su negirali Šarić, Lazarević, Danilo Odović, Aleksandar Bošković i Danilo Stojanović.

Advokat Danilo Šarić, branilac Darka Šarića, predložio je sudu da ukine pritvor Darku Šariću kako bi otišao na izdržavanje kazne zatvora od 14 godina, na koju je pravosnažno osuđen zbog šverca kokaina.

Branilac Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, Veljko Delibašić, tražio je od suda da se njegovim branjenicima ukine pritvor, jer ne postoji opasnost da će ponoviti krivično delo jer su suspendovani.

Delibašić je predložio da Stojanoviću i Radovanoviću pritvor bude zamenjen kućnim pritvorom, a ponudio je kao branilac jemstvo u iznosu od po 10.000 evra za svakog od njih.

Advokat Nikola Dumnić, branilac Uroša Radovanovića, predložio da mu bude ukinut pritvor i zamenjen blažom merom, odnosno zabranom napuštanja stana.

Olivera Đorđević, branilac Dejana Lazarevića, tražila je od suda da ukine njenom branjeniku meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Advokat Duška Mirkovića je rekao da je on suspendovan i tražio je da mu se ukine kućni pritvor, što je sud i učinio.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i  Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović,  Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nikoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću,  Milanu Vučiniću, Arsi Šariću i Dušku Šariću se sudi u odsustvu, dok se sa slobode se brane advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković.

Prema optužnici Tuzilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić,koji je, kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumcarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je, kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike