Droga propalog fudbalera sa oznakom proslavljenog asa! Otkrivamo čiji su inicijali na kokainu zaplenjenom u Solunu

24.09.2023

20:45

0

Kriminalna organizacija Živka Bakića jedna je od ćelija "Balkanskog kartela"

Droga propalog fudbalera sa oznakom proslavljenog asa! Otkrivamo čiji su inicijali na kokainu zaplenjenom u Solunu
Živko Bakić i kokain zaplenjen u Solunu - Copyright YouTube

Šestočlana grupa koju je predvodio bivši fudbaler Crvene Zvezde Živko Bakić (40) uhapšena je u četvrtak u velikoj međunarodnoj akciji zbog krijumčarenja droge prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike, tačnije iz Ekvadora, u zemlje Evrope, a 324 kilograma kokaina zaplenjeno je 2021. godine u Solunu. Ta zaplenjena droga bila je označena sa CR 7, što su inicijali i broj na dresu proslavljenog fudbalera Kristijana Ronalda!

Jedan od najboljih igrača koji je ikada nosio dres sa brojem 7, portiugalski napadač Kristijano Ronaldo je postigao sve u karijeri i među najvećima je svih vremena. Osim što je dobio pet Zlatnih lopti, Ronaldo je napisao potpuno novo poglavlje u svojoj karijeri noseći dres sa brojem 7. Zbog njega je i napravljen poseban brend CR 7.

Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Javno tužilašto za organizovani kriminal u Beogradu, da podsetimo, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Živka Bakića, Aleksandra Matića, Nemanja Predojevića, Stefana Šaranca, Miodraga Stošića, Saše Momčilovića, koji je u bekstvu, Saše Stisavljevića kao i više nepoznatih osoba zbog osnovane sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal svi osumnjičeni branili su se ćutanjem, posle čega im je određen jednomesečni pritvor.

Misteriozna ženska osoba, koja je na "Skaj" aplikaciji imala nadimak Mila, kako je otkriveno, imala je ključnu ulogu u Bakićevoj kriminalnoj organizaciji. Jedan od osumnjičenih Milan B. imao je zadatak da iznajmi kombi, da transportuje kokain iz solunske luke odakle je tovar došao preookeanskim brodom, do štek stana u Solunu gde bi nakon toga droga bila distribuirana ka Zapadnoj Evropi i Srbiji. Njegov zadatak bio je i da se sastane sa NN ženskom osobom koja je na "Skaj" aplikaciji imala nadimak Mila.

Misteriozna Mila bila je zaposlena u luci u Solunu, i njena uloga bila je da bezbedno izvuče vredan tovar kokaina koji je bio sakriven u kontejneru u kom je bilo 15 tona banana. Ona je koordinisala akcijom vađenja kokaina iz kontejnera koji je bio sakriven u šupljinama iza ogledala.

Mila je sa osumnjičenim Sašom S. ušla u luku gde su sačinili niz fotografija kontejnera u kome se nalazi "roba" koje su potom poslali preko "Skaja". Grupa je navodno, čekala da im Mila javi kada je pogodan trenutak da se istovari kokain. Droga je nekoliko dana bila u kontejneru, jer se misterioznoj Mili promenila smena na poslu, a u tom periodu bili su i neradni dani, a zahvatio ih je i vikend, pa tovarni deo luke nije radio.

Profimedia
Ilustracija

Plan je bio da firma čiji je kontejner sa bananama prvo istovari svoju robu, a tek nakon toga da oni preuzmu drogu. Mila je uz pomoć šefa luke u Solunu navodno, izvadila pakete sa kokainom iz kontejenera i fotografije "robe" poslala pripadnicima klana, a zatim su Milan B. i ona jednom drugom međusobno čestitali dobar posao.

Prema navodima izvora, droga je tada spakovana u 14 velikih crnih torbi u kojoj je u svakoj bilo 20 pakovanja kokaina. Sumnja se da se tovar kokaina vozio u dve velike ture iznajmljenim kombijem do štek stana u Solunu gde se droga krila do sledeće lokacije. Navodno, na paketima droge bile su oznake, a najkvalitetnija "roba" bila je označena CR i 7, što je zaštitini znak fudbalera Kristijana Ronalda, dok su sve ostale oznake na kokainu bile nešto lošijeg kvaliteta.

Istražitelji, da podsetimo, veruju da je ova grupa jedna od ćelija "Balkanskog kartela", koji je u poslednje vreme u fokusu stranih istražitelja.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike