Zaćutali u tužilaštvu: Saslušana banda koja je krijumčarila kokain iz Ekvadora

22.09.2023

17:59

0

Autor: Mi. S.

Šestočlana grupa čiji je vođa Živko Bakić, bivši fudbaler Crvene zvezde, branila se ćutanjem

Zaćutali u tužilaštvu: Saslušana banda koja je krijumčarila kokain iz Ekvadora
Copyright Profimedia/Mup

Šestočlana grupa koja je juče uhapšena  zbog šverca 324 kilograma kokaina u Solunu, a čiji je vođa Živko Bakić (40), inače bivši fudbaler Crvene zvezde, saslušana je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Osumnjičeni su se u tužilaštvu branili ćutanjem, a tužilaštvo je predložilo sudu da im se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i ponovnog činjenja dela. Jedan od članova grupe, S. M. je u bekstvu.

Pored Bakića, da podsetimo, uhapšeni su: A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S. , zbog  sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni su, kako se sumnja, tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanja velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

U tom periodu, ova organizovana kriminalna grupa kupila je, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedenu opojnu drogu oduzela grčka policija.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike