Pali falsifikatori sa Instagrama: Na lažnom "Lakostu" i "Bosu" uzeli više od milion evra! (FOTO)

21.09.2023

13:53

0

Autor: 24sedam

Za dve godine zaradili 114 miliona dinara

Pali falsifikatori sa Instagrama: Na lažnom "Lakostu" i "Bosu" uzeli više od milion evra! (FOTO)
Copyright MUP

Policija iz Šapca, Požarevca, Niša, Кikinde, Sombora, Leskovca, Valjeva, Novog Pazara i Pančeva, u koordinaciji Službe za suzbijanje kriminala UКP, u saradnji sa javnim tužilaštvima i Republičkom tržišnom inspekcijom, uhapsili su osam osoba u akciji suzbijanja i otkrivanja nelegalne proizvodnje i trgovine dijetetskih suplemenata, veterinarskih preparata, raznih fizičkih roba, falsifikovanih roba proizvođača zaštićenih robnih marki, falsifikovanih i polovnih auto-delova.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela nedozvoljena trgovina, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, kao i nedozvoljeno skladištenje robe uhapšeni su H. Č. (1997) iz Oroma, M. J. (1965) iz Niša, N. I. (1999) iz Doljevca, N. Ž. (1995) iz Malog Crnića, B. M. (1985) iz Šapca, N. M. (1995) iz Aleksinca, N. P. (1972) iz Leskovca i M. S. (1994) iz Merošine. 

Protiv još pet osoba starosti 59, 24, 31, 44 i 50 godina nadležnim tužilaštvima biće podnete krivične prijave u redovnom postupku za navedena krivična dela.

Oni se sumnjiče da su tokom prošle i ove godine, bez odobrenja nadležnih državnih organa za bavljenje proizvodnjom i trgovinom dijetetskih suplemenata i drugih roba i usluga, u svrhu prodaje nabavili veću količinu sirovina i falsifikovanih proizvoda koje su prodavali na društvenim mrežama, najviše na Instagramu. Između ostalog, prodavali su i lažni "Bos", "Živanši", "Lakoste"...

Кako se sumnja, ovu robu su prodavali fizičkim licima, posredstvom kurirske pošte i tako zaradili 114.218.493 dinara. Kod uhapšenih je pronađena nelegalna roba vredna 11.404.306 dinara. 

Osumnjičenima H. Č, M. J, N. I. i N. Ž. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, dok su B. M, N. M, N. P. i M. S. uz krivičnu prijavu privedeni nadležnim tužilaštvima.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike