Optužen vozač autobusa smrti: Za sve okrivio kvar, ali su ga veštaci provalili

15.09.2023

14:16

0

Autor: 24sedam

U udesu 2021. poginule tri osobe

Optužen vozač autobusa smrti: Za sve okrivio kvar, ali su ga veštaci provalili
sudar lasta autobus auto insta 192 - Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Vozač "Lastinog" autobusa M.G. (62), izazvao je saobraćajnu nesreću u kojoj su u julu 2021. godine poginule tri osobe, a šest povređeno, pokazala je istraga. Zato je protiv njega Osnovno tužilaštvo u Smederevu podnelo optužni predlog.

Težak udes dogodio se 9. jula 2021. u ulici Crvene armije u Smederevu, kada je autobus prešao u levu kolovoznu traku i udario u "folksvagen pasat", u kojem su poginuli Vitomir A. (60), Saša S. (57) i Miroslav Z. (55), radnici železare. U udesu je povređeno i šest putnika iz autobusa. 

- Istraga je utvrdila propuste vozača autobusa. Veštačenjem je utvrđeno da su oštećenja na autobusu posledica udesa, kao i da je bilo nekih koja su nastala ranije, ali nisu mogla imati bitan uticaj na ono što se desilo. Kvar na vozilu nije uzrok nesreće - utvrđeno je istragom. 

Optuženi M.G. ima 30 godina iskustva kao vozač autobusa, a tokom istrage je tvrdio da je izgubio kontrolu zbog kvara. 

- Autobus na velikoj krivini prešao u levu kolovoznu traku i izazvao sudar. To veštačenjem vozila nije utvrđeno - potvrđeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Smederevu.

Vozač "Lastinog" autobusa se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a tužilaštvo traži tri godine zatvora, kao i izricanje dvogodišnje mere bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike