Pune ruke posla za saobraćajnu policiju: Bahatost je blaga reč - za samo nekoliko dana kažnjeno preko 200 vozača u tri opštine!

12.09.2023

17:11

0

U toku meseca septembra u svim osnovnim školama na području opštine Prijepolje, biće organizovana predavanja učenicima prvog razreda na temu „Bezbedno učešće dece u saobraćaju“

Pune ruke posla za saobraćajnu policiju: Bahatost je blaga reč - za samo nekoliko dana kažnjeno preko 200 vozača u tri opštine!
Saobraćajna policija/Ilustracija - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

U cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, policijski službenici Odeljenja saobraćajne policije Prijepolje sprovode akciju pod nazivom „Škola“.

Pored pojačanog prisustva policijskih službenika u zoni svake škole i preventivnog delovanja prema učesnicima u saobraćaju, sprovode se i mere pojačane kontrole saobraćaja. Za svega nekoliko dana otkrivena su 203 prekšaja na području Prijepolja, Nove Varoši i Priboja koje pokriva Policijska uprava Prijepolje.

- Otkrivena su 104 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, 27 prekršaja nepropisnog parkiranja, po četiri prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa i upotrebe mobilnog telefona za vreme vožnje, jedan prekršaj nepropuštanja pešaka i 63 ostala prekršaja iz oblasti bezbednosti - kaže zamenica komandira saobraćajne policije ispostave Prijepolje Marija Novaković.

RINA
Marija Novaković

Takođe, u toku meseca septembra u svim osnovnim školama na području opštine Prijepolje, biće organizovana predavanja učenicima prvog razreda na temu „Bezbedno učešće dece u saobraćaju“.

- Saobraćajna policija će i u narednom periodu nastaviti sa strogim merama pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, stoga apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i da naročito obrate pažnju u zonama škola, jer poštovanjem propisa daju direktan doprinos unapređenju bezbednosti dece u saobraćaju - zaključuje Marija, major policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike