Tri grada i tri velike zaplene: Automatsko oružje, pištolj, lične karte, pasoši... (VIDEO)

12.09.2023

13:38

0

Autor: 24sedam

Policija kod migranata pronašla oružje

Tri grada i tri velike zaplene: Automatsko oružje, pištolj, lične karte, pasoši... (VIDEO)
Copyright MUP Srbije

U današnjoj akciji suzbijanja ilegalnih migracija na području Subotice, Sombora i Kikinde policija je pronašla 371 iregularnog migranta i oni se prevoze u prihvatne centre.

U akciji su nađene i tri automatske puške "kalašnjikov", poluautomatska puška i pištolj, dva agregata, kao i 25 pasoša i 12 ličnih karata.

Na teritoriji Policijske uprave Subotica jednom iregularnom migrantu je određeno zadržavanje zbog prekršaja iz oblasti Zakona o strancima. U Somboru su protiv četiri srpska državljanina podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj pomaganje u nezakonitom boravku stranom državljaninu.

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević poručio je da će najveći broj migranata biti sproveden u prihvatne centre.

- Pronađeno je više komada oružja, tačnije na jednoj lokaciji nađene su četiri automatske puške. U toku je uviđaj i krim-tehnička obrada lica mesta. Videćemo da li nekome od ovih migranata koje smo uhvatili pripada to oružje - rekao je Vasiljević.

Naveo je da je u ovoj akciji po prvi put jedan broj migranata takozvanih "izviđača" pronađen u krošnjama drveća, a da policija prilagođava mere i radnje promenama u njihovim aktivnostima.

- Mogu da poručim svim građanima da mogu da budu maksimalno spokojni i bezbedno će biti na svim područjima u Republici Srbiji - kazao je Vasiljević.

Istakao je i da će od sutra na području Subotice patrolirati jedan broj pripadnika Žandarmerije.

- Cilj nam je da migranti budu tamo gde im je mesto - u Prihvatnim centrima, da oni koji se kreću da imaju legalnu dokumentaciju, a da broj sukoba među migrantima svedemo na minimum - rekao je Vasiljević, naglasivši da do sada sukobi u proteklim mesecima nisu doveli do ugrožavanja lokalnog stanovništva, već se radi o sukobima među migrantima, kao i da će policija preduzeti sve da ovakve pojave potpuno anulira.

Foto:MUP
Današnja akcija u okolini Subotice

Akciji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je istakao da se ovakve akcije detaljno planiraju, kao i da u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica MUP-a.

- Republika Srbija je zemlja humanih i dobrih ljudi. I tako se i odnosimo prema svima kojima je pomoć potrebna. Ali država neće dozvoliti da bilo ko zloupotrebi to gostoprimstvo i ugrozi bezbednost naših građana. Ova akcija je još jedna u nizu akcija koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u cilju suzbijanja ilegalnih migracija, a posebno na suzbijanju njihovih međusobnih obračuna i kriminalnih aktivnosti. Zbog nepristupačnog i nepreglednog terena ovakve akcije se detaljno planiraju i u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica ministarstva - rekao je ministar.

Gašić je poručio da MUP aktivno prati dešavanja i da su pripadnici policije spremni da adekvatno reaguju u svakom trenutku.

- Zaštitićemo sve građane Srbije i nećemo dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost i bezbednost njihove imovine - dodao je ministar Gašić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike