U bolnici u Solunu 15 Srba - imaju prelome, potrebne su dodatne analize!

10.09.2023

17:08

0

Jedan putnik sa predstavnicima agencije napustio bolnicu

U bolnici u Solunu 15 Srba - imaju prelome, potrebne su dodatne analize!
Copyright 24sedam/Marija Atanasković

Vlasnik turističke agencije iz Niša Bojan Milosavljević izjavio je za Tanjug da je 15 putnika iz autobusa te agencije koji je jutros imao udes na auto-putu Atina-Solun, blizu graničnog prelaza Evzoni zadržano na lečenju u Solunu, dok je jedan na sopstvenu odgovornost odlučio da sa predstavnikom agencije napusti bolnicu.

- U bolnici u Solunu zadržano je 15 putnika, neki su otpušteni njih sedmoro, osmoro. Zadržani su putnici koji imaju prelome i oni kojima su potrebne dalje analize. Za sada nema teže povređenih ili ugroženih, koliko imam informacije. Jedan putnik je odlučio da iz Soluna krene sa predstavnicom iz bolnice do Kilkisa gde se nalazi najveći broj putnika - rekao je on za Tanjug.

24sedam/Marija Atanasković
 

Milosavljević je rekao da je za putnike obezbeđen ručak i voda, i da se čeka ko će od njih nastaviti svoje letovanje u Stavrosu, a ko želi da se vrati kući.

Kako je istakao, za sada nema informacije da je neko od putnika sam krenuo za Srbiju.

Milosavljević je rekao da je cela grupa putnika u Kilkisu, neki su tamo prebačeni iz bolnice u Polikastru da bi bili na istom mestu i bliže i da su bili na pregledima.

24sedam/Marija Atanasković
 

- Dobro su, lakše su povrede u pitanju kod nešto više od 40 ljudi. Suvlasnik agencije je sa njima. Čekaju da budu smešteni na odredište, kao i putnici koji su u Soluni ili da se vrate kući. Kako ko želi - rekao je on.

Istakao je da stariji putnici su imali prelome, ali da su za sada dobro.

On je dodao da je jutros upućen jedan dvospratni autobus za Grčku, da bude na raspolaganje putnicima, kao i da je angažovan i jedan grčki autobus za dalje zbrinjavanje i transfer.

Najbitnije da je većina lakše povređena i dodao da je bio u kontaktu sa jednom putnicom u Solunu.

Profimedia
 

Kolege iz drugih agencija su nam se takođe stavile na raspolaganje, dodao je Milosavljević.

On je rekao da ne može da potvrdi informaciju da li je bilo povređene dece, kako su ranije pisali mediji .

Istakao je da je sudar bio strašan prema fotografijama koje je dobio, i da je do nesreće prema nezvaničnim informacijama koje je dobio, došlo jer je automobil prešao u suprotnu traku gde se nalazio autobus.

RINA
 

- Vide se tragovi kočenja u levoj traci. Po svemu sudeći, prešao je u suprotnu stranu. Vozač (autobusa) je uspeo nekako da zadrži na putu vozilo. Srećom se nije u brzini prevrnuo. Okrenuo se u jarak i nije bio u punoj brzini, inače bi bila strašna tragedija - dodao je on.

 Milosavljević je dodao da su u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma, konzulatom u Grčkoj, sa kolegama i sa porodicama.

U udesu su poginule četiri osobe iz automobila.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike