Potresna ispovest oca ranjene dece u Smederevu: "Čula se detonacija, video sam kako lete stvari, a onda sam ćerku i sina zatekao krvave"

02.09.2023

22:35

3

Aleksandar P. kaže da je stanodavca Đorđa Azarića video svega pet puta u životu i da je njegov sin dogovarao cenu kirije, kao i da mu je redovno plaćao dažbine

Potresna ispovest oca ranjene dece u Smederevu: "Čula se detonacija, video sam kako lete stvari, a onda sam ćerku i sina zatekao krvave"
Copyright Printscreen/Društvene mreže

"Đorđe je ispred vrata!" - kaže mi ćerka preko telefona, a dok sam išao ka zgradi osetio sam eksploziju. U trenutku nisam ništa video, trčao sam, prašina je bila svuda, stvari su letele na sve strane. Odjednom sam začuo ćerku kako kuka... U sledećem trenutku, držao sam krvavog sina, kao u horor filmu!

Ovim rečima počinje svoju ispovest Aleksandar P., otac povređenih brata i sestre, Nikole (21) i Miljane (22) iz Smedereva, koji su zadobili povrede u četvrtak kada je njihov stanodavac Đorđe Azarić (57) aktivirao eksplozivnu napravu u stanu koji su iznajmljivali od njega u centru Smedereva, piše "Kurir".

Detonacija je bila toliko snažna da je telo bombaša bilo raskomadano i rasuto po ulici i pravo je čudo da niko više nije nastradao, imajući u vidu da je eksplozija uništila pola zgrade koja je sada neuslovna za život.

Printscreen Drustvene mreže
 

Sumnja se da je motiv ovog bezumnog čina dug za kiriju i račune koji je dostigao 7.000 evra, a koji Aleksandar P. i njegova porodica navodno nisu plaćali Azariću.

Aleksandar kaže da se zahvaljuje Bogu što su mu deca živa i tvrdi da nije tačno da su Azariću dugovali bilo šta.

- Hvala Bogu moja deca su živa i biće dobro, to što smo sada na ulici i nemamo gde da živimo, valjda ćemo se nekako snaći. Još nisam došao sebi nakon eksplozije koja se dogodila u stanu gde su mi bila deca - kaže otac povređenih i dodaje da u trenutku detonacije nije bio u stanu već u šetnji sa unukom.

Ćerka mi je rekla da je bio čudan

- Ćerka me je pozvala telefonom i rekla da je Đorđe došao na vrata i da je čudan. Rekao sam joj da mu ne otvara i da ću doći, a onda mi je dodala da nešto šišti ispred. Savetovao sam joj da zove polciju, a ja sam užurbano krenuo ka zgradi - prepričava nam Aleksandar i dodaje da je bio 10 metara od zgrade kada je puklo.

- Čula se detonacija, jako je odjeknulo, a ja sam pogledao gore ka zgradi i vidim lete stvari, prozori, vrata i pitam se šta se dogodilo. Užas - kaže on:

- Ušao sam u zgradu sa unukom, unutra je bio mrak, ništa se nije videlo. Trčao sam stepenicama ka stanu na poslednjem spratu i neko mi je pomogao oko unuke. Čuo sam zapomaganje, urlike, kuknjavu, a onda i ćerkin glas. I ćerka i sin su mi krvavi bili i komšije su mi pomogle da ih izvedem nekako napolje.

Stravične scene, prema rečima Aleksandra P., nemoguće je izbrisati iz sećanja do kraja života.

- Odvode mi decu u smederevsku bolnicu i tamo mi saopštavaju da je ćerka imala operaciju lakta i još neke lakše povrede, dok sina prevoze za Beograd gde se i sada nalazi. U stabilnom je stanju. Lekari su mu spasili jedno oko, dok u drugom ima strano telo. Imao je i jednu operaciju - kaže zabrinuti otac.

Sve smo redovno plaćali!

Aleksandar P. kaže da je stanodavca Đorđa Azarića video svega pet puta u životu i da je njegov sin dogovarao cenu kirije, kao i da mu je redovno plaćao dažbine.

- Sin je pre pet godina došao u taj stan i kirija je bila 60 evra, račune je uzmao Đorđe i on kaže mom sinu toliko su računi i sin mu da novac. Nismo uzimali priznanice i ne znamo šta je Đorđe radio s tim parama, ali tvrdim da smo sve redovno plaćali! - kaže Aleksandar.

Dolazio je na kafu, kulturan čovek

Aleksandar ističe i da jeste tačno da je njegov sin promenio bravu na stanu pre izvesnog vremena.

- Đorđe je to znao i nije se bunio zbog toga. On je znao da dođe kod nas i da sedne da popije kafu, izuzetno kulturan čovek. Nismo imali problema s njim, a sin se nikada nije žalio na njega, samo je znao da kaže da je dosadan jer puno priča - kaže nam Aleksandar.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike