Teška životna priča povređenih u eksploziji u Smederevu: Umrla im majka, pa sestra, nisu imali ni vodu da plate

02.09.2023

10:14

6

Autor: 24sedam

Sam Bog ih je sačuvao!

Teška životna priča povređenih u eksploziji u Smederevu: Umrla im majka, pa sestra, nisu imali ni vodu da plate
Copyright Printscreen/Društvene mreže

Rođak Miljane Petrović (22) i njenog brata Nikole (25), podstanara povređenih u eksploziji bombe koju je aktivirao Đorđe Azarić (57) u Smederevu, zahvalan je Bogu što su preživeli. Povređeni jesu ali su živi, iako lekari procenjuju da će mladić na jednom oku trajno izgubiti vid, dok devojka ima brojne posekotine.

Printscreen/Društvene mreže
Nikola Petrović (levo)

U stanu su pored Miljane i Nikole, objašnjava rođak, živeli i njihov otac Aleksandar (63) i Miljanino dete. U trenutku eksplozije, deda i unuk su bili u parku ispred zgrade, a u stanu gde je pukla bomba bili su brat i sestra.

Aleksandrov brat objašnjava da se život i sudbina poigrala sa njegovim najbližima.

- Nisam ni svestan šta se dogodilo. Ne znate koliko je to tužna i jeziva porodična priča. Oni su živeli na periferiji. Imali su još jednu sestru. Njihova majka i otac su mukotrpnim radom skupili novac i podigli kuću. Međutim, snaja se posle razbolela od karcinoma, a onda je usledila i korona - kroz suze navodi stric povređenih i nastavlja:

- Prvo preminula majka. Onda i sestra. Dugovi su se nakupili upravo zbog bolesti i stanja u kom su bili. Njima je ostala ta kuća, ali su im isključili struju i vodu. Toliko težak život za, u tom trenutku, dvoje dece koji su morali da krenu sami u život. Napustili su svoju kuću i otišli su u podstanare.

Printscreen Drustvene mreže
Bombaš Đorđe Azarić

Aleksandrov brat ne zna da li su dugovali Azariću za kirije i račune, ali zna da im je gazda pretio.

- Brat mi je rekao da im je pretio smrću, da ih je uznemiravao. Kada sam upitao zašto, rekao je da ni on ne zna. Znam samo da je Miljana radila, brinula se o njima, a imala je i dečiji dodatak jer je samohrani roditelj - zaključuje brat Aleksandra Petrovića.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike