Stiže ključni izveštaj iz razorene zgrade u Smederevu: Stručnjaci sve ispituju i od njih zavisi sudbina 24 porodice

01.09.2023

17:23

0

Autor: Mi. S.

Svi stanari su evakuisani iz zgrade i pronašli su smešaj, a za one koji nisu njega im je obezbedio grad

Stiže ključni izveštaj iz razorene zgrade u Smederevu: Stručnjaci sve ispituju i od njih zavisi sudbina 24 porodice
Zgrada u kojoj se dogodila eksplozija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U razorenu zgradu u Ulici slobode u Smederevu, posle policije i forenzičara koji i danas obavljaju uviđaj, ući če nadležni da ispitaju statiku zgrade. Taj izveštaj trebalo bi u najskorije vreme da bude gotov posle koga će se znati da li je zgrada bezbedna za stanovanje.

Ovo je za 24sedam potvrdila Biljana Đokić, profesionalni upravnik zgrade u Smederevu.

Zgrada ima 24 stana i lokal, a svi stanari su zbrinuti ili su se sami snašli. Za one koji to nisu uspeli, grad je obezbedio smeštaj

Eksplozija je odjeknula sinoć oko 20.35 časova na petom spratu višespratnice. Đorđe A. (57), aktivirao je eksplozivnu napravu u zgradi i razneo se, a povređeni su brat i sestra, Nikola P. (27) i Miljana P. (24).

Đorđe A. je imao velike probleme sa podstanarima i stanom u kojem je i aktivirao eksploziv. On je od programerskog posla kupio taj stan u centru, dok je sam živeo u skromnoj kući.

- Pre deceniju je kupio tu garsonjeru, a pre tri godine je uselio porodicu koja je na početku plaćala kiriju. Međutim, ubrzo su promenili bravu i čovek nije mogao da uđe u svoj stan - priča prvi komšija.

Tako su mu ostali dužni 7.000 evra i žalio se i policiji i prijavljivao ih je. Računi su na njegovo ime, a oni ih nisu plaćali, pa su čak izvršitelji dolazili kako bi mu plenili imovinu

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike