Neka tužilac pokaže stan i pare: Darko Šarić izneo odbranu

01.09.2023

12:39

0

Autor: Mi. S.

Bio sam i na poligrafu za ovo, ali poligraf izgleda ne važi kada ga prođeš a važi kada padneš, tvrdi Šarić

Neka tužilac pokaže stan i pare: Darko Šarić izneo odbranu
Darko Šarić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima koji se terete da su bili pripadnici kriminalne grupe. Po navodima optužnice, Pljevljak je organizovao dok je boravio u pritvoru zbog postupka za šverc kokaina. Od 15 optuženih, sedmorica su u bekstvu.

Sudija Zoran Šešić pozvao je Darka Šarića da izađe za sudsku govornicu i iznese odbranu.

- Što se tiče krivičnih dela koja su mi stavljena na teret, nisam kriv ni po jednoj tački optužnice. Cela se optužnica svodi na tvrdnju tužilaštva da sam nešto pisao, a nema ni jednog dokaza da sam nešto pisao. Šta da kažem osim da nisam autor tih poruka. Nisam koristio telefon u tom periodu, niti sam imao "Skaj" telefon, niti sam komunicirao sa tim ljudima. Da je bilo kakav telefon pronađen kod mene, a bio sam tu u pritvoru na 20 metara od glavnog tužioca, znao bih od čega da se branim ovako ne znam - počeo je Šarić.

On je ponovio da nikakav telefon nije imao i da to što tužilac navodi "da je zdrava logika", zapravo nema nikakve logike jer nikada nikakav telefon u njegovoj ćeliji nije pronađen.

- Osvrnuću se na ostale tačke optužnice. Prva tačka je da sam organizovao kriminalnu grupu - nisam, zna se gde sam bio, pod nadzorom. Zna se i gde sam bio i kad sam šetao i kad sam dobio sina. Sve se znalo. Ono što mogu da kažem je da nikakve naloge nisam dao, niti je bilo ko od optuženih izvršavao moje naloge - nastavo je Šarić.

Potom se osvrnuo na deo optužnice da je pripremao ubistvo svedoka-saradnika Nebojše Joksovića i to ocenio da liči kao na neki film.

- Neka tužilaštvo pokaže gde je ijedan stan, ijedna čaura, a ne ovo što piše. Ne poznajem ni jednu osobu koja je navedena u optužnici za to. Poznajem Milana Vučinića, ali s njim poruke nisam razmenjivao. Bio sam i na poligrafu za ovo, ali poligraf izgleda ne važi kada ga prođeš a važi kada padneš - nastavio je.

Onda su na red doše i optužbe da je pokušao da, preko svedoka u postupku za kokanin Gorana Nikolaševića, diskredituje Joksovića.

O.B./ATAImages Printscreen/Youtube/Rudar7/Jutarnji Program TV Happy
Darko Šarić, Nebojša Joksović i Goran Nikolašević

- Pokušao sam da ga diskreditujem na sudu, ali je to ovde nemoguće. Osim toga, to paljenje automobila Nikolaševića je dva meseca posle donošenja pravosnažne presude, zašto bih diskreditovao svedoka-saradnika dva meseca posle pravosnažne presude, nema nikakve logike. Što se tiče policajaca, njih ne poznajem. Nikada nisam preko brata davao nekih 50.000 evra, ne poznajem ljude. Nikakve pare nisam davao ni advokatu Dejanu Lazareviću, samo sam od njega čuo da pokreću novi istragu protiv nas, da je saznao u tužilaštvu. Jedini kontakt sam neposredni imao sa Dejanom, jer mi je bio advokat - nastavio je iznošenje odbrane.

Ponovio da je u to vreme bio u pritvoru i da se o njemu sve znalo...

- Ovde se zna svaki moj korak, kad ručam, kad šetam, kad sam dobio sina. Ako tužilac predoči bilo koje druge dokaze osim "Skaja", evo sam spreman da odgovaram i vama i bilo kome drugom. Ovako, što se tiče "Skaja", nemam šta da odgovaram. Neka tužilac pokaže stan, pare koje sam davao, bilo šta.

Među optuženima koji su na optuženičkoj klupi su i policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, kao i navijač Uroš Radovanović, koji se nekada prezivao Mišić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike