Ni smajli ni Tesla: Ovako su bili obeleženi paketi kokaina za Balkanski kartel (FOTO/VIDEO)

01.09.2023

17:10

0

Slobodan Kostovski predvodio grupu koja je posedovala kokain na kome je "lice sa ožiljkom"

Ni smajli ni Tesla: Ovako su bili obeleženi paketi kokaina za Balkanski kartel (FOTO/VIDEO)
"Skarfejs" na zaplenjenom kokainu - Copyright Printscreen /Europol

Na paketima kokaina zaplenjenog na jedrilici u Atlantiku nalazio se lik filmskog narko-kralja Tonija Montane (Al Paćino) iz legendarnog "Skarfejsa"

Profimedia
Al Paćino kao Toni Montana

 

U međunarodnoj akciji, koju su predvodili srpski MUP, Tužilaštvo za organizovani kriminal i BIA, a u koordinaciji sa Evropolom i više evropskih policija, na jedrilici je zaplenjeno 2,7 tona kokaina. U Srbiji je sa još trojicom osumnjičenih uhapšen organizator ove grupe Slobodan Kostovski (70).

Printscreen /Europol
 

 

Osim Kostovskog, uhapšeni su Nikola Stojadinović (35), Nebojša Subin (43) i Bojan Kopitović (40) zbog sumnje da su od marta 2022. do 24. avgusta ove godine počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni su se na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili ćutanjem.

 

 

Istragu o ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, kriminalistička policija Policijske uprave za grad Beograd pokrenula je januara 2022. godine zbog sumnje da se bavi krijumčarenjem kokaina na veliko iz Južne Amerike u EU.

U operaciji Evropola, uz Srbiju su učestvovali nadležni Španije, Brazila, Hrvatske, Francuske, Poljske, Portugalije i Slovenije.

Na osnovu zajedničkog operativnog rada, 24. avgusta uhapšeno je šest osoba, od kojih četiri u Srbiji, obavljen je pretres 15 stanova, zaplenjeni su 2,7 tona kokaina, dva vozila visoke klase, skupoceni satovi i više od 550.000 evra. Takođe, u sklopu finansijske istrage, blokiran je veliki broj bankovnih računa i nekretnina.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike