Ovo je moj poslednji dan: Nikola predosetio svoju smrt

29.08.2023

13:12

0

Autor: Mi. S.

Mladić čije je telo izvučeno iz Vlasinskog jezera sa roditeljima i starijim bratom živeo je u Parizu

Ovo je moj poslednji dan: Nikola predosetio svoju smrt
Nikola Miljković - Copyright Printscreen/Društvene mreže

Nikola Miljković (28), čije je telo posle dve nedelje potrage izvučeno iz Vlasinskog jezera, sa roditeljima i starijim bratom živeo je u Parizu, gde se porodica odlično snašla.

Mladić je bio i francuski državljanin, pa su ljudi iz ambasade odmah posetili njegovu porodicu posle vesti o nestanku u jezeru. Sebi je kupio i stan u Leskovcu i nameravao je da tu živi kad se vrati iz inostranstva.

Miljković je nestao u Vlasinskom jezeru 15. avgusta, oko 15 časova. Utopio se nasred jezera prilikom oluje kada se za kratko vreme uzburkalo jezero i podigli talasi. Vozio je skuter na kom je bio i njegov brat od tetke David Denčić (24). Vetar je prevrnuo skuter, pa su obojica skliznula u vodu. Njihovi drugovi su zatekli pola sata kasnije brata kako se održava na vodi, a Nikole nigde nije bilo. Usledila je potraga za mladićem u koju su bili uključeni i ronioci Žandarmerije i Nikolini prijatelji.

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
Ministar Bratislav Gašić susreo se Nikolinim roditeljima

 

Šestoro mladića iz Leskovca i Lebana su odlučili da nekoliko dana provedu na Vlasinskom jezeru. Davidov skuter im je bila jedna od zanimacija i svi su ga vozili.

Kasnije je brat ispričao da su Nikoine pslednje reči bile da mu je to poslednji dan života. I njegov prijatelj Jovan Zdravković ispričao je da je Nikola rekao "Ovo je moj poslednji dan". Zdravković je zajedno sa Milošem Nikolićem uspeo da Nikolu izvuče iz vode.

Nikolina porodica bila je u šoku što on nije uspeo da se spase, jer je bio više nego odličan, čak, neustrašiv plivač. Uvek je pomagao ljudima koji su imali strah od vode.

- Tog dana jezero je bilo mirno. Kada su Nikola i David ulazili u vodu malo je duvao vetar, jezero se talasalo, ali ništa strašno. Nismo mnogo obraćali pažnju, ne znajući da će daleko otići od obale - rekao je Zdravković.

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
Ronioci Žandarmeriji su detaljno pretraživali jezero

Ono što je posebno buni je to što Vlasinsko jezero nema spasioca i čamac.

- To su primetili i iz francuske ambasade i pitali se kako ovoliko veliko jezero nema makar jednog spasioca i jedna čamac. Jer da ih imalo, moj Nikola bi danas bio živ. Postoji osmatračnica, ali na njoj nema nikog - potvrdila je Nikolina majka Katarina.

Rekli su joj da je zabranjeno kupanje u jezeru, ali tvrdi da ona i ostali okupljeni oko porodice nisu videli tablu sa takvim obaveštenjem.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike