"Manekenu, ubiću ti oca, brata, devojku, i tebe": Otac Lazara Vukićevića prozvao Marka Miljkovića u sudnici

28.08.2023

18:08

0

"Tanja ima istetovirano Lazar i srce, ako to nije motiv ne znam šta je", objasnio Milorad Vukićević

"Manekenu, ubiću ti oca, brata, devojku, i tebe": Otac Lazara Vukićevića prozvao Marka Miljkovića u sudnici
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osumnjičenim za sedam jezivih likvidacija, otmice, silovanje i nedozvoljeno držanje droge i oružja. Posle udovice Gorana Veličkovića Goksija, svoj iskaz trenutno daje Milorad Vukićević, otac  Lazara Vukićevića, koji je otet i ubijen 14. oktobra 2020. u kući u Ritopeku.

- Ja sam Vukićević Milorad, otac ubijenog Lazara Vukićevića - rekao je on čim je ušao u sudnicu Specijalnog suda.

Sudija ga je na početku pozvala da ispriča kada je poslednji put video sina i da li bilo šta zna o tom događaju.

- Krenuću od 2017., tada su mog sina Lazara pokušali da ubiju u diskoteci "Kazina", obezbeđenje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića je tada skočilo na njega, a te noći je Dijana Hrkalović slavila rođendan. On je pucao u noge jednog od njih, a poslušnik klana policajac Aleksandar Purković je pucao na njega da ga ubije, moj sin je osuđen zbog toga. Mog sina Lazara sam poslednji put video 14. oktobra 2021. oko 15 ili 16 časova. Došao je kući da se presvuče, da uzme neke stvari, bio je jako nervozan - rekao je Milorad Vukićević i dodao da je njegov sin samo povremeno dolazio kući, jer mu je klan upućivao pretnje.

- Lazar je uvek živeo u svojoj kući, ali je moga sina ova grupa pokušala da veže za nekakve klanove. On se nije bavio nezakonitim poslovima, imao je tri fime u Stokholmu, jednu u Nemačkoj i dve u Beču, govorio je pet jezika, nikome se nije zamerao. Imao je 31 godinu. Firma se u Stokholmu bavila čišćenjem snega, zvao je i svoje drugove, pomagao ih jer je bila velika dnevnica. Najunosniji posao mu je bio veliki plac za prodaju vozila, kupovali su ih u Švedskoj, bila su jako jeftina a prodavana su skupo. Lazar se bavio regularnim poslovima. Jednom, dok sam 2020. sedeo u kafiću, prišao mi je ovaj debeli Budimir, nije me pitao da li može da sedne za sto, pokazao mi je snimak na kom su Marko Miljković i drugi Budimir, Miljković se obraćao mom sinu "manekenu ubiću tebe, ubiću ti oca, brata, devojku i još jednog čoveka". To sam odmah prijavio policiji - ispričao je Milorad Vukićević.

Mup
Lazar Vukićević

Sudija ga je pitala zbog čega je primao pretnje kada se bavio legalnim poslovima.

- Marka MIljkovića sam prvi put video 2017. Moj sin je tada bio u zatvoru. Stajao sam u redu za paket, iza mene je stajala devojka, bila je ispijena. Pitala je "čika Buco, vi meni nećete da se javite". Nisam je prepoznao, samo oči i shvatio sam da je Tanja, prva ljubav mog sina. Pitao sam je "Tanja šta ćeš ti ovde", rekla je došla sam kod muža, ubio je nekog na šinama ali će biti pušten. Tada me Tanja zamolila da sednem što dalje na poseti, zbog ljubomore muža, rekla mi je da ima dvoje dece. Pitao sam je kako joj je u braku, rekla je dobro, pokazala mi je sliku deteta, rekla je "ovo je moj Laki, za šest dana sam promašila", a Lazaru je rođendan bio 6. juna. Kada smo slavili rođendan Lazara, dok je bio u zatvoru, stiglo je šest poruka od nje za njega preko tog Bum bum radija. Ona ima istetovirano Lazar i srce, evo ako to nije motiv, neka kažu šta je - izneo je šokantne detalje otac ubijenog Vukićevića.

Sudija ga je ponovo pitala zbog čega je njegov sin onda bio u zatvoru, kada je bio vredan i pošten.

- Objasnio sam da su pokušali da ga ubiju ljudi Miljkovića i Belivuka i da je morao da puca. Kada je izašao iz zatvora, porše, koji sam registrovao na taštu nam je dignut u vazduh - odgovorio je Milorad Vukićević.

24sedam/Goran Sivački
Tanja Miljković bila ljubav Lazara Vukićevića

Sudija: Vratimo se na 14. oktobar 2021.

Milorad Vukićević: Bio je nervozan, nije bio obučen kao na slikama. Nosio je ikonu sa Ostroga, svoje srećne cipele i novi glok je poneo. Lazar je imao kačket, mislim da je nosio i malu periku. Došao je kući preko zida, nije ušao na vrata. Lazar je nestao 14. uveče, a ja sam nestanak prijavio 16., mislio sam da je ludak možda negde zaglavio. Bili smo jako vezani, kada se nije javio dva dana, znao sam da nije dobro. U policiji su svi već znali. Ja sam sumnjao u Marka Miljkovića, znam da je Belivuk bio vrlo obaveštavan u to vreme od policije - naveo je otac.

Sudija: Da li ste poznavali Nikolu Mitića?

Vukićević: To im je najveća greška, naravno da sam ga poznavao. Toga dana kada je nestao Mitić, išao je sa Aleksandrom Grujićem da se nađe da odu da jedu. Tog Mitića sam video samo jednom, Lazar mi je rekao da je to Grujin drug i da je radio za pokojnog Kiću Markovića. Gruja mi je dao jako lepe informacije, koje sam dao policiji. On je našao i auto u kom je bio Mitić, tu je policija našla tragove.

Sudija: Da li ste poznavali Vlada Draganića?

Vukićević: Ranije sam ga viđao, naručivao je hranu kod nas, držao sam Has Mas. Poslednji put kada je video Lazara kupio mu je čokoladu, a posle ga je ubio, zameram mu je što je onako ubio.

Sudija: Spominjali ste Budimira, da li ga prepoznajete u sudnici?

Vukićević: Jeste, ovaj debeli što sedi ovde i mršti se. Imam čak i snimak ispred kuće, recimo da je to bilo 15. septembra 2020. imao je kačket, pravili su Lakiju sačekušu. Ceo taj period, svakog drugog ili trećeg dana sam obaveštavao policiju i SBPOK i stanicu Vračar u kojoj su imali mnogo doušnika, ali unutrašnja kontrola odlično funkcioniše.

Za reč se javio zastupnik Milorada Vukićevića, advokat Aleksandar Šćekić, koji ga je pitao da objasnio za koje delo je njegov sin bio osuđen.

Za prekoračenje nužne odbrane, 20 meseci - odgovorio je on.

Šćekić: Kome ste prijavili nestanak?

Vukićević: Policiji, odmah sam rekao da sumnjam u Marka MIljkovića, rekli su mi "mnogo problema sa njim imamo".

Šćekić: Čime se još bavio vaš sin?

Vukićević: Bio je i tumač u sudu u Stokholmu, kada uhapse neke Srbe, on je više puta išao u sud kao tumač.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike