"Volela bih da je moj muž živ i da ne stojim sada ovde nego da smo sa decom na Adi Ciganliji": Goksijeva udovica svedoči na suđenju

28.08.2023

15:32

0

Jelena Veličković tvrdi da ima košmare od kada je videla fotografije mrtvog supruga

"Volela bih da je moj muž živ i da ne stojim sada ovde nego da smo sa decom na Adi Ciganliji": Goksijeva udovica svedoči na suđenju
Jelena Veličković, udovica Gorana Goksija Veličkovića - Copyright Foto: 24sedam/D.A./Facebook

Svedočenjem Jelene Veličković, udovice Gorana Veličkovića, jedne od žrtava Veljka Belivuka, nastavljeno je suđenje Belivukovoj kriminalnoj grupi u Specijalnom sudu u Beogradu.

Goran Veličković, da podsetimo, nestao je 3. avgusta 2020, i to pošto ga je supruga odvezla do Višegradske ulice u Beogradu. Prema optužnici, ubijen je u kući u Ritopeku istog dana, a prema tvrdnjama svedoka saradnika Bojana Hrvatina, motiv je bio to što su Belivuk i Miljković sumnjali da je blizak "škaljarskom klanu".

- Ostajem pri iskazima koje sam dala u tužilaštvu. Oštećeni mi je bio suprug. Imamo dvoje dece. Imao je tada 30 godina - rekla je Jelena Veličković.

Ona je navela da su 3. avgusta 2020. bili kod roditelja na ručku i da ga je prijatelj pozvao da se nađu u Višegradskoj.

- Imali smo jedan auto, pitala sam ga da ga odvezem jer smo bili sa decom, a dete je trebalo da vozim na plivanje. Rekao je da će se brzo vratiti, da će ga dovesti drug, ali se nažalost nikada nije vratio - navela je ona.

"Ovo sam jedva preživela"

Objasnila je da pošto supruga nije bilo, zamolila je njegovog prijatelja koji je takođe imao "Skaj" da mu piše i da ga pita kada će da stigne.

24sedam/D. A.
Jelena Veličković

- Kada sam se probudila da bih vozila dete u vrtić, prijatelj mi je rekao da je dobio poruku da spava. Preskočila sam glavni detalj, tom drugu je napisao da spava i da će se javiti, što je njemu bilo sumnjivo, pa ga je pitao: "Šta sam ti kupio za rođendan?". Dobio je odgovor: "Nemoj da smaraš." On mu je ponovio pitanje, i tada je dobio odgovor: "Dobićeš ti paket ispod belog BMW-a" - prepričala je poruke koje su im bile sumnjive.

Na pitanje sudije da li je dobijao pretnje, ona je objasnila da je bio vatreni navijač Partizana, ali da ne zna da je dobijao konkretne telefonske pretnje.

- Tek kada se desilo to što se desilo saznala sam da su bili neki snimci na Jutjubu, da "Goksi neće stići kući". Ja sam jako bolesna, lečim se, ovo sam jedva preživela. Moj muž je bio pošten čovek, nije bio nikakav narko-diler. On je bio dete ostavljenih roditelja, ja sam bila jedina, ćerku sam jedva uspela da spasim medija i slika koje su objavljivane. Ime mu je objavljivano na televiziji, prolazimo već tri godine životni pakao - plačnim glasom je nastavila izlaganje udovica Veličkovića.

Sudija je zatim pitala da li zna ko mu je pretio sa južne tribine stadiona Partizana.

- Svi znaju ko je bio glavni, "Principi", Veljko Belivuk. Ne znam da li je moj muž imao konkretan problem sa njim, ali negde čini mi se 2017, utakmica je igrana u Surdulici, Belivuk je bio prvo "janjičar", pa kada je Aleksandar Stanković ubijen, zapalio je zastavu i prešao u "Principe", a moj muž je vodio "Jangbojse", i znam da je prešao na istočnu tribinu jer su oni maltretirali sve. Tada kada je bila ta utakmica, znam da ih policija nije pustila da prođu, došlo je 100 automobila, izvadili su kuvane motke i krenuli ka njihovom autobusu. Moj muž je prvi istrčao, kao što je Miljković sam rekao da se iznenadio koliko je moj muž bio hrabar. I pošto tvrdi da je moj muž živ, ja bih volela da je tako i da ne stojim sada ovde nego da smo sa decom na Adi Ciganliji - rekla je Jelena Veličković.

Žuti na "Skaju"

- Moj muž je tada kod "Naisa" zadobio povrede glave, obe polomljene ruke - rekla je ona vraćajući se na događaj pred utakmicu.

Printscreen/Facebook 24sedam/Goran Sivački
Goran Veličković Goksi ubijen u Ritopeku

Sudija: Čime se bavio vaš muž?

Udovica: Radio je PVC stolariju, sa bratom koji je takođe pokojni.

Sudija: Da li vaš muž bio u skobu sa Markom Miljkovićem?

Udovica: Nije, koliko znam on nije ni išao na utakmice.

Sudija: Jeste li imali uvid u telefonske kontakte vašeg supruga?

Udovica: Nisam, mi smo zajedno od srednje škole, nisam ga proveravala.

Sudija: Je li imao "Skaj"?

Udovica: Jeste, nadimak mu je bio Žuti.

Jelena Veličković potom je objasnila da je kobnog dana njen suprug na glavi imao kačket, košulju, masku na licu, farmerke i plave mokasine.

- Imao je i crnu torbu. Išao je, koliko sam iz predmeta shvatila, da uzme oružje. Rekao mi je, to je bilo 16.30, 3. avgusta 2020, da treba da se vidi sa Fabulom u 18 sati, rekao mi je da je navijač Rada - navela je ona.

Inače, nadimak Fabula navodno je koristio svedok saradnik Bojan Hrvatin koji je priznao da je toga dana u Višegradskoj "pokupio" Veličkovića i odveo ga na plac u blizini kuće u Ritopeku, pod izgovorom da će se tamo naći sa prodavcem pištolja, gde je i otet.

Sutkinja je potom pitala da li je posle nestanka supruga inicirala kontakt sa Hrvatinom, kako je on to izjavio, ali je ona navela da to nije tačno.

Veljko Belivuk, koga je u sudnicu uvelo pet stražara, trenutno ispituje Jelenu Veličković. Pored ostalog, ona je rekla da je njen suprug imao burmu sa njenim imenom i ikonu, kao i novac, jer je trebalo da uplati i letovanje u Egiptu. Jelena je rekla da se pridružuje krivičnom gonjenju i da ističe imovinski zahtev.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike