Crni vikend na srpskim putevima: Osmoro poginulih u samo dva dana! (FOTO/VIDEO)

27.08.2023

20:45

0

U saobraćajnim udesima povređeno je i devet osoba i to troje u Beogradu, četvoro kod Aleksinca i po jedna u Novom Pazaru i Užicu

Crni vikend na srpskim putevima: Osmoro poginulih u samo dva dana! (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/Profimedia/Pixabay/Rina

Crni vikend zabeležen je na srpskim putevima. U stravičnim saobraćajnim nesrećama u Požarevcu, Užicu, Gornjem Milanovcu i Sremskim Karlovcima poginulo je ukupno osam osoba, dok je devetoro povređenih i to troje u Beogradu, četvoro kod Aleksinca i po jedna u Novom Pazaru i  Užicu.

Sve je počelo juče u prvim jutarnjim satima, tačnije oko 1.35 časova, saobraćajnom nesrećom u mestu Ljubičevo kod Požarevca. Vozač automobila "pežo 508" D. B. (66), kako saznajemo, kretao se saobraćajnom trakom u kontra smeru i tom prilikom je doslo do čeonog sudara sa kamionom marke "MAN,", koji se kretao od Male Krsne prema Požarevcu. Kamion je vozio S. M. (48) iz Ćuprije.

Facebook printscreen/Miloš Kovačević
Miloš Kovačević

Od siline udarca automobil je odbačen van kolovoza na ostrvo ispred benzinske stanice, a teretnjak je sleteo u kanal pored puta. Vozač i suvozac iz automobila su preminuli, dok vozač kamiona nije povređen. Ispostavilo se potom da je, kao suvozač u automobilu, poginuo Miloš Kovačević (31), vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, iz Sektora za boračko-invalidsku zaštitu.

Kovačević je, da podsetimo, bio direktor Centra za srpsko-rusku saradnju od marta 2019 do novembra 2020. godine. On je od ruskog predsednika Vladimira Putina dobio posebnu medalju i diplomu za organizovanje učešća više od 200 mladih iz Srbije na Svetskom festivalu mladih i studenata u Sočiju.

Zajedno sa Aleksandrom Zaldostanovom, vođom "Noćnih vukova", veoma popularnim u Srbiji, Kovačević je predvodio delegaciju Centra u gradu Aleksandrov, Vladimir regija, koja je učestvovala u ceremoniji otvaranja spomenika caru Ivanu Groznom.

printscreen/Instagram/192.rs
Ilustracija

I dok se javnost oporavljala od šoka zbog nesreće kod Požarevca, već oko 14.22 sata, usledila je nova. U direktnom sudaru sa automobilom poginuo je motociklista u Sremskim Karlovcima. Muškarac (43) zadobio je višestruke povrede i pored napora lekara i reanimaciji na licu mesta, on je ipak preminuo.

Nesvakidašnja saobraćajna nezgoda dogodila se juče u ulici Save Kovačevića u Novom Pazaru kada je vozač automobila "reno klio" izgubio kontrolu, sleteo sa puta i udario u krov kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini saobraćajnice. Vozaču je odmah ukazana lekarska pomoć i tranportovan je u Opštu bolnicu u Novom Pazaru, a srećom nije bilo drugih teško povređenih.

RINA
Sa puta na krov kuće u Novom Pazaru

Težak udes dogodio se sinoć na Adi Ciganliji u Beogradu, a tom prilikom, povređeno je troje ljudi. Saobraćajna nezgoda dogodila se na Adi u smeru ka gradu, a povređeni su prevezeni u Urgentni centar. Svo troje zadobili su lakše telesne povrede.

Nova tragična nesreća dogodila se jutros oko 8 časova na mostu preko reke Đetinje u gradu Užicu. Na licu mesta poginuli su supružnici iz Beograda Dragoslav S. (65) I Zorica S. (66).  Sa njima u automobilu bile su njihove unuke koje su sa veoma teškim povredama prevezene u Opštu bolnicu u Užicu. Devojčica D. S. (9) podlegla je povredama oko 10 časova, dok je njena sestra N. S. (11) operisana i lekari se bore za njen život.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač automobila marke "ševrolet" se kretao ka Požegi, a iz neutvrđenih razloga je prešao u suprotnu saobraćajnu traku gde se direktno sudario sa cisternom. Za voanom kamiona sa prikolicom, odnosno cisterne bio je B. S. (42).

Prednja strana automobila je potpuno smrskana, a delovi su ostali rasuti po putu i morali su da intervenišu i vatrogasci.

Samo sat kasnije, oko 9 časova, u selu Varnice kod Gornjeg Milanovca dogodila se nova nesreća u kojoj je poginuo muškarac. On je išao traktorom kroz šumu, gde se sa mašinom prevrnuo, a od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta. Kako saznajemo, muškarac je izvlačio drva.

Profimedia
Ilustracija

Usledila je nova tragična nesreća u užičkom kraju. Stefan D. (46) poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Jablanica - Stublo, u blizini skretanja za Tornik. On je vozio automobil koji je, iz za sada neutvrđenih razloga, sleteo sa kolovoza. Stefan je poginuo na licu mesta.

Profimedia
Ilustracija

Da to nije kraj užasnim udesima, dokazano je već oko 14:50 časova, kada se dogodila saobraćajna nezgoda u Aleksincu na državnom putu prvog A reda, koji povezuje Beograd i Niš, u smeru ka Nišu. Niko, srećom, nije poginuo, ali su povređene čak četiri osobe.

Automobil marke "audi A4"  izleteo je sa kolovoza i probio zaštitnu ogradu. Četiri osobe koje su bile prisutne u vozilu su pretrpele povrede i zbrinula ih je Hitna pomoć, posle čega su prevezene u Opštu bolnicu u Aleksincu. Policija je obavila uviđaj kako bi se razjasnio uzrok zbog kojeg je vozilo sletelo sa puta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike