Odlikovao ga Putin, drug sa vođom "Noćnih vukova": Ovo je biografija nastradalog pomoćnika ministra (FOTO)

26.08.2023

13:38

0

Autor: Mi. S.

Miloš Kovačević bio je direktor Centra za srpsko-rusku saradnju

Odlikovao ga Putin, drug sa vođom "Noćnih vukova": Ovo je biografija nastradalog pomoćnika ministra (FOTO)
Copyright Facebook printscreen/Miloš Kovačević

Miloš Kovačević (31), vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, iz Sektora za boračko-invalidsku zaštitu poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prošle noći u mestu Ljubičevo kod Požarevca.

Kovačević je bio direktor Centra za srpsko-rusku saradnju od marta 2019 do novembra 2020. godine. Završio je Megatrend, a studirao je od 2011. do 2015. godine. Posle toga bavio se prodajom, a rođen je u Ubu. Bio je i odbornik grada Valjeva. U "Telekomu Srbija" radio je pet godina i tri meseca.

Miloš Kovačević, od ruskog predsednika Vladimira Putina dobio posebnu medalju i diplomu za organizovanje učešća više od 200 mladih iz Srbije na Svetskom festivalu mladih i studenata u Sočiju.

Zajedno sa Aleksandrom Zaldostanovom, vođom "Noćnih vukova", veoma popularnom u Srbiji, Kovačević je predvodio delegaciju Centra u gradu Aleksandrov, Vladimir regija, koja je učestvovala u ceremoniji otvaranja spomenika caru Ivanu Groznom. Ovim korakom aktivisti Centra za srpsko-rusku saradnju još jednom su želeli da istaknu vekovne veze dva naroda, pošto je baka prvog cara cele Rusije bila Srpkinja Ana.

Foto: minzrs.gov.rs
Kovačevićevo poslednje pojavljivanje u javnosti

Miloš Kovačević predvodio je nedavno državnu ceremoniju obeležavanja 218-godišnjice Boja na Ivankovcu, na brdu Ivankovac kod Ćuprije. Kovačević je podsetio na to da je Boj na Ivankovcu bio  prvi sukob Srba ustanika sa turskom carskom vojskom, budući da su se do tada naši preci borili samo sa dahijama.

Iza Kovačevića ostali su supruga i dete. Bio je aktivan na društvenim mrežama, gde je često objavljivao fotografije sa posla, ali i iz privatnog života.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike